Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 50. Komitenin Yüksekokulumuza Ziyareti
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 50. Komitenin Yüksekokulumuza Ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 50. Komite Ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO’u  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 50. Meslek Komitesinin üyelerini ağırladı. BTSO 50. Komite Başkanı Aydın ÖZDEMİR, Başkan Yrd. Öğr. Gör. Basri KUL, Uydu Teknolojileri, Elektrikli, Elektronik Ürünler İmalatı ve Ticareti ile Servis Hizmetleri Faaliyetleri Komite Üyeleri Osman ARSLAN, Tezcan ÖZKAN, BTSO Personeli Hakan DARILMAZLAR ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Müd. Yard. Öğr. Gör. Ebru YENİMAN YILDIRIM, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi öğretim elemanları Prof. Dr. Hıdır Selçuk NOĞAY, Öğr. Gör. Cafer KAPLAN, Öğr. Gör. Dr. Hande UNGAN, Öğr. Gör. Dr. Pelin DEMİR, Elektronik Teknolojisi öğretim elemanları Öğr. Gör. Özcan TEMEL ve Öğr. Gör. Nüket ACARSOY katılımlarıyla bir işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler MYO Tanıtıldı 

Uydu Teknolojileri, Elektrikli, Elektronik Ürünler İmalatı ve Ticareti ile Servis Hizmetleri Faaliyetleri sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmesi sürecinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantısında Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafından okulumuzun tanıtım sunumu yapıldı. Okulumuzun misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri, programlar ve üniversite sanayi iş birlikleri tanıtıldı.

Mesleki Eğitime Gereken Önem Verilmeli

BTSO 50. Komite Başkanı Özdemirsim İletişim Hizmetleri Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Aydın Özdemir “Mesleki eğitimin ülkemizde çok önemli olduğunu ve bu konuya önem verilmesi gerektiğini” vurguladı.” Okulumuz ile BTSO arasında iş birliğinin devam etmesi, öğrencilerin sektör ile buluşturulması ve ilgili konularda yapılacak çalışmalarla Yüksekokulumuz öğrencilerine gerekli desteğin verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BTSO 50.Meslek Komitesi üyesi Osman Arslan, KOBİ’lerin sanayiye ciddi destek sağladığını, öğrencilere KOBİ’ler konusunda bilgilendirme yapılmasının önemi ve sektörde büyük firmalar kadar KOBİ’lerin de önemli yer tuttuğunun bilinmesinin önemine değindi. Elektronik sektöründe sektörün beklentilerini karşılayacak nitelikte teknik elemanlar yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu, öğrencilerin eğitim sürecinde sanayi işbirlikleri ile desteklenmesi gerektiği ve kendilerinin de her zaman okulumuza destek vereceğini” ifade etti.

BTSO 50.Meslek Komite Üyesi Tezcan ÖZKAN, firmasının Japonlara satıldıktan sonra sistemin nasıl otomasyona dönüştürülebileceği, insanların nasıl robotlaştırılabileceği, bilgiye en üst seviyede nasıl ulaşılabileceğini öğrendiklerini, bu noktada ara eleman yetiştirilmesi ve MYO’ların gelişmesinin en önemli nokta olduğu ifade etti.

BTSO 50. Komite Başkan Yard. Öğr. Gör. Basri KUL, Elektronik ve Otomasyon Sektörünün çok hızlı ilerleyen bir sektör olduğunu ve bu konuda eğitim taleplerinin çok fazla olduğunu BTSO 50.Meslek Komitesi üyelerine eğitim verilebilmesi için bir eğitim planlaması yapılması gerektiğini ifade etti

Nitelikli Öğrenciler Yetiştirilmesine Özen Gösteriyoruz

Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise “Öğrencilerin mesleki gelişimini   destekleyerek   nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik mezun kalitesini arttırmak için gereken çabayı gösteriyoruz. Eğitim kalitemizi geliştirmek için, teknolojik ve fiziksel altyapımızı geliştirmeye sürekli devam ediyoruz. BTSO ile İşbirliğinden memnunuz ve gelecekte yapılacak farklı işbirliklerine de açığız” şeklinde konuştu.

Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Program Başk. Öğr. Gör. Cafer KAPLAN, “Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi programında öğrencilere uygulamalı eğitim vererek, nitelikli teknik eleman yetiştirme konusunda çaba harcıyoruz. Programda yetişen öğrencilerimiz mesleki olarak gerekli yetkinliğe sahip olarak mezun olmaktalar. Mezun olduktan sonra Bursa’da bu konuda istihdam olanakları çok fazla. Sanayi işbirliklerimiz ile öğrencilerimizi birçok konuda geliştiriyoruz” şeklinde konuştu. İşyeri eğitimi kapsamında da öğrencilerin sahada çalıştırılması sağlanarak, firmaların da kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabileceğini vurguladı. Ayrıca Bosch, Renault ve Karsan gibi büyük firmalarla iş birliği protokollerinin olduğu, firmalarda ihtiyaç analizi yaptıklarını, yapılan ihtiyaç analizlerine göre firmaların eğitim süreçlerini planladıklarını, BTSO 50. Meslek Komitesi üye firmalarına da aynı şekilde eğitim desteği sağlanabileceğini ifade etti.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-May-2023]

Haber Görüntüleme : [759]