MEZUNIYET

  

 MEZUNIYET
SBE için gerekli olanlar evraklar ve diger materyaller: 
  1. Bir adet islak imzali ciltli tez (tez onay sayfasi imzali, akademik intihal yazilim raporu danisman ve ögrenci imzali, doktora ise özgeçmisi olmali)
  2. Tez Veri Giris Formu (E-DEVLET-YÖK uygulamasi üzerinden çikti alinarak imzalanmalidir) 
  3. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskanligi'ndan alinan Ilisik Kesme Belgesi
  4. Iki adet içinde tezin tamami PDF formatinda olan CD
    • Tezin tam metni tek bir pdf dosyasi olarak hazirlanmalidir.
    • CD içerisindeki PDF'de kisisel bilgiler (imza, telefon numarasi, mail, dogum tarihi ve yeri) ile Tez onay sayfasi ve intihal yazilip raporu olmamalidir. 
    • Dosyalar sikistirilmamis ve sifresiz olmalidir.
    • PDF dosyalarina isim verilirken bir CD'de yazar adi ve soyadi bilgileri (Örnek : Adi_Soyadi_.pdf) diger CD'de ise YÖK tez veri giris formunda bulunan referans numarasi (Örnek : 123456789.pdf) bulunmalidir.
 YÖNETMELIKLER VE ILGILI MADDELERI
Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlandirilmasi
  • MADDE 29 – (6) Tez sinavi, ögretim elemanlari, lisansüstü ögrenciler ve alanin uzmanlarindan olusan dinleyicilerin katilimina açik ortamlarda gerçeklestirilir. Ancak, dinleyiciler soru soramaz. Sinavin tamamlanmasindan sonra jüri, dinleyicilere kapali olarak tez hakkinda salt çogunlukla kabul, ret veya düzeltme karari verir. Bu karar, jüri üyelerinin kisisel raporlari, jüri ortak raporu ve varsa diger sinav evraklari ile enstitü anabilim/anasanat dali baskanligi tarafindan tez sinavini izleyen üç is günü içinde enstitüye iletilir.

    (7) Sinav esnasinda jürinin karari ile tez adi degisikligi teklifi var ise jüri tarafindan tez adi degisikligi teklifine iliskin form doldurularak diger evraklar ile birlikte enstitüye teslim edilir.

Tezsiz Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlandirilmasi

  • MADDE 30 – (2) Tezsiz yüksek lisans programi toplam 90 AKTS’den az olmamak kaydiyla en az on ders ile dönem projesi dersinden olusur. Ögrenci, dönem projesi dersinin alindigi yariyilda dönem projesi dersine kayit yaptirmak ve yariyil sonunda yazili proje ve/veya rapor vermek zorundadir. Dönem projesi dersi kredisiz olup basarili veya basarisiz olarak degerlendirilir
Doktora Tezinin Sonuçlandirilmasi
  • MADDE 40 – (5) Jüri üyeleri, söz konusu tezin/sanatta yeterlik çalismasinin kendilerine teslim edildigi tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak ögrenciyi tez/sanatta yeterlik çalismasi sinavina alir. Tez/sanatta yeterlik çalismasi savunma sinavi, tezin/sanatta yeterlik çalismasinin sunulmasi ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden olusur. Tez/sanatta yeterlik çalismasi savunma sinavi, ögretim elemanlari, lisansüstü ögrenciler ve alanin uzmanlarindan olusan dinleyicilerin katilimina açik ortamlarda gerçeklestirilir. Ancak, dinleyiciler soru soramaz. Sinavin tamamlanmasindan sonra jüri, dinleyicilere kapali olarak tez hakkinda salt çogunlukla kabul, ret veya düzeltme karari verir. Bu karar, jüri üyelerinin kisisel raporlari ve jüri ortak raporu, varsa diger sinav evraklari ile enstitü anabilim/anasanat dali baskanliginca tez/sanatta yeterlik çalismasi savunma sinavini izleyen üç is günü içinde enstitüye iletilir.

    (6) Kabul edilen tezlere/sanatta yeterlik çalismalarina ait metin çalismasinin tez/sanatta yeterlik çalismasi onay sayfasinda jüri üyelerinin imzalari bulunur. Olumsuz oy kullananlar olumsuz görüste olduklarini belirterek onay sayfasini imzalar.

    (7) Sinav esnasinda jürinin ortak karari ile tez/sanatta yeterlik çalismasi adi degisikligi önerisi var ise jüri tarafindan tez/sanatta yeterlik çalismasi adi degisikligi önerisine iliskin form doldurularak diger evraklari ile birlikte enstitüye teslim edilir.

 


Bilgi

Okunma Sayısı: 4712
Eklenme Tarihi: 31.05.2021 11:49:03
Güncelleme Tarihi: 31.05.2021 11:52:36

Paylaş