MEZUNİYET

  

 MEZUNİYET
SBE için gerekli olanlar evraklar ve diğer materyaller: 
  1. Bir adet ıslak imzalı ciltli tez (tez onay sayfası imzalı, akademik intihal yazılım raporu danışman ve öğrenci imzalı, doktora ise özgeçmişi olmalı)
  2. Tez Veri Giriş Formu (E-DEVLET-YÖK uygulaması üzerinden çıktı alınarak imzalanmalıdır) 
  3. Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı'ndan alınan İlişik Kesme Belgesi
  4. İki adet içinde tezin tamamı PDF formatında olan CD
    • Tezin tam metni tek bir pdf dosyası olarak hazırlanmalıdır.
    • CD içerisindeki PDF'de kişisel bilgiler (imza, telefon numarası, mail, doğum tarihi ve yeri) ile Tez onay sayfası ve intihal yazılıp raporu olmamalıdır. 
    • Dosyalar sıkıştırılmamış ve şifresiz olmalıdır.
    • PDF dosyalarına isim verilirken bir CD'de yazar adı ve soyadı bilgileri (Örnek : Adı_Soyadı_.pdf) diğer CD'de ise YÖK tez veri giriş formunda bulunan referans numarası (Örnek : 123456789.pdf) bulunmalıdır.
 YÖNETMELİKLER VE İLGİLİ MADDELERİ
Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlandırılması
  • MADDE 29 – (6) Tez sınavı, öğretim elemanları, lisansüstü öğrenciler ve alanın uzmanlarından oluşan dinleyicilerin katılımına açık ortamlarda gerçekleştirilir. Ancak, dinleyiciler soru soramaz. Sınavın tamamlanmasından sonra jüri, dinleyicilere kapalı olarak tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararı verir. Bu karar, jüri üyelerinin kişisel raporları, jüri ortak raporu ve varsa diğer sınav evrakları ile enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından tez sınavını izleyen üç iş günü içinde enstitüye iletilir.

    (7) Sınav esnasında jürinin kararı ile tez adı değişikliği teklifi var ise jüri tarafından tez adı değişikliği teklifine ilişkin form doldurularak diğer evraklar ile birlikte enstitüye teslim edilir.

Tezsiz Yüksek Lisans Tezinin Sonuçlandırılması

  • MADDE 30 – (2) Tezsiz yüksek lisans programı toplam 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır. Dönem projesi dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir
Doktora Tezinin Sonuçlandırılması
  • MADDE 40 – (5) Jüri üyeleri, söz konusu tezin/sanatta yeterlik çalışmasının kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez/sanatta yeterlik çalışması sınavına alır. Tez/sanatta yeterlik çalışması savunma sınavı, tezin/sanatta yeterlik çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru-cevap bölümünden oluşur. Tez/sanatta yeterlik çalışması savunma sınavı, öğretim elemanları, lisansüstü öğrenciler ve alanın uzmanlarından oluşan dinleyicilerin katılımına açık ortamlarda gerçekleştirilir. Ancak, dinleyiciler soru soramaz. Sınavın tamamlanmasından sonra jüri, dinleyicilere kapalı olarak tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararı verir. Bu karar, jüri üyelerinin kişisel raporları ve jüri ortak raporu, varsa diğer sınav evrakları ile enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığınca tez/sanatta yeterlik çalışması savunma sınavını izleyen üç iş günü içinde enstitüye iletilir.

    (6) Kabul edilen tezlere/sanatta yeterlik çalışmalarına ait metin çalışmasının tez/sanatta yeterlik çalışması onay sayfasında jüri üyelerinin imzaları bulunur. Olumsuz oy kullananlar olumsuz görüşte olduklarını belirterek onay sayfasını imzalar.

    (7) Sınav esnasında jürinin ortak kararı ile tez/sanatta yeterlik çalışması adı değişikliği önerisi var ise jüri tarafından tez/sanatta yeterlik çalışması adı değişikliği önerisine ilişkin form doldurularak diğer evrakları ile birlikte enstitüye teslim edilir.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [31-May-2021 08:49]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [31-May-2021 08:52]

İçerik Görüntüleme : [4.566]