2020-2021 KODA KÖYE İLK ADIM PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ
 2020-2021 KODA KÖYE İLK ADIM PROGRAMI BAHAR DÖNEMİ

2020-2021 Güz Dönemi’nde çevrim içi olarak başlayan KODA Köye İlk Adım Programı Bahar Dönemi başladı.

 

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin düzenlediği Köye İlk Adım Programı kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi,Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,  Dicle Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi Trakya Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Eğitim Fakültesi öğrencileri bir arada! Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönül ONUR SEZER danışmanlığında gönüllü sınıf öğretmeni adaylarının katıldığı bu proje kapsamında 50'ye yakın sınıf öğretmeni adayı eğitimlere katıldı. 

 

Sınıf öğretmenlerinin, öğretmenliklerinin ilk yıllarında köyde çalışma koşullarına daha kolay adapte olmalarını ve bu sayede sınıf öğretmenlerinin köy okulundaki görevlerinin ilk yılında daha nitelikli eğitim vermelerini hedefleyen program, üniversite öğrencilerinin, köy okullarında karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili tartışabilecekleri ve farklı köy okulu öğretmenlerinin deneyimlerini dinleyebilecekleri içeriklerden oluşuyor.

 

Bu dönem Zoom platformu üzerinden, haftalık buluşmalar şeklinde ilerleyen programda dönem boyunca ele alınması planlanan konu başlıkları şu şekilde: Köyde Öğretmen Olmak, Türkiye’de Kırsalda Eğitim, Kültürlerarası eğitim, Velilerle İletişim, Birleştirilmiş Sınıflarda Ders Planlama, 21. Yüzyılda Köyde Öğretmenlik, Akran Öğretimi, Sınıf İçinde Rutin Oluşturma, Eğitim Dili, Grup Çalışmaları, Sınıf ve davranış yönetimi, Özel Gereksinimli Öğrencilerle Çalışma, Ölçme Değerlendirme Yöntemleri. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : [1.077]