Türkiye 5'inciliğinden Sonra Dünya 29'unculuğu Derecesi Kazandık
 Türkiye 5'inciliğinden Sonra Dünya 29'unculuğu Derecesi Kazandık

Meslek Yüksekokulumuz F-Klavye Ekibi Yarışçıları İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonasında
Türkiye 5’inciliğinden Sonra Dünya 29’unculuğu Derecesini Kazanmıştır

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya genelinde katılan binlerce yarışçı elemeleri sonucunda bu yıl 22’ncisi yapılan  Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışması  Finalleri 1174 yarışçının katılımıyla 18 Mart 2024 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapıldı ve sonuçlar 27.04.2024’te kesinleşti.

22’nci Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışması’na Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olarak Meslek Yüksekokul Müdürümüz Sayın  Prof. Dr. Sinan ÇAVUNun  destek ve katkılarıyla bir mezunumuz, iki öğrencimiz ve programda görevli öğretim elemanı  Öğr. Gör. Fikret CEYLAN  ile katılım sağladık.

Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olarak 21-99 yaş ve ana dil yarışı kategorisinde yarışan yarışmacılarımız aşağıda listelenen önemli başarıları elde etmişlerdir:

2023 yılı mezunumuz  Kaan Talha KARAHAN Dünya 29’unculuğu
(518 vuruş – 7 hata ve dakikada net 97 kelime),

2.sınıf öğrencimiz  Murat Can ASLAN Dünya 56’ncılığı
(459 vuruş – 10 hata ve dakikada net 82 kelime),

2.sınıf öğrencimiz Mert Mehmet ÜNAL Dünya 113’üncülüğü
 
(312 vuruş – 9 hata ve dakikada net 54 kelime),

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı Öğretim Görevlisi Fikret CEYLAN  Dünya 88’inciliği
(358 vuruş – 3 hata ve dakikada net 69 kelime)

derecelerini kazanarak Meslek Yüksekokulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.

Ayrıca 25 Şubat 2024 tarihinde tamamlanan ülkemizin en büyük internet klavye yarışması olan Türkiye İhsan Yener İnternet Klavye Şampiyonasında da Meslek Yüksekokulumuz F-Klavye ekibi yarışçılarından Murat Can Aslan Türkiye 5’inciliği, Öğr. Gör. Fikret Ceylan Türkiye 11’inciliği ve Mert Mehmet Ünal Türkiye 14’üncülüğü, Eray Ürgün Türkiye 23’üncülüğü ve Edanur Kurtuluş Türkiye 35’inciliği elde etmişlerdi.

Türkiye derecelerimizin yanı sıra 2023 yılında yapılan 21’inci Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışmasında Murat Can Aslan Dünya 25’nciliği, Kaan Talha Karahan Dünya 53’ncülüğü ve Öğr. Gör. Fikret Ceylan da Dünya 81’inciliği dereceleri elde etmişlerdi. Galeride sunulan Yarış Sonuçları Tablosu'nda detaylı bilgileri görebilirsiniz.

 

2024 yılında yapılan 22’nci Dünya İnternet Bilgisayar Klavye yarışmasına 19 ülke katılmış olup; bu ülkeler Türkiye, Belçika, Almanya, Slovak Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çekya Cumhuriyeti, İtalya, Arjantin, Macaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Polonya, Hollanda, Rusya Federasyonu, Fransa, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, İspanya, Avusturya’dır.

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verilmiştir. Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımımız, 1’i dünya rekoru 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük olmak üzere toplam 14 madalya kazanmıştır. Milli Takımımız, takım halinde de Dünya Şampiyonu olmuştur. Diğer 10 madalyanın 3’ünü Rus, 5’ini İtalyan, 2’sini Çek, 1’ini Slovak ve 1’ini de Japon yarışçılar kazanmışlardır. Yarışçılarımız bu dereceleri ile dünyanın en başarılı takımı olmuşlardır.

Dünya şampiyonu olan Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımını, yarışmalarda başarılı sonuçlar elde eden tüm yarışçılarımızı ve Meslek Yüksekokulumuz F-Klavye ekibini kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz.

DÜNYA İNTERNET YARIŞ SONUÇLARI LİNKLERİ :

https://www.intersteno.org/intersteno-internet-contests/classification-lists/

https://www.intersteno.org.tr/haber/2024-dunya-internet-bilgisayar-klavye-yarisi-sonuclandi

adreslerinden ulaşılabilir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2024]

Haber Görüntüleme : [1.692]