Kolortek'ten Meslek Yüksekokulumuza Önemli Bağış
 Kolortek'ten Meslek Yüksekokulumuza Önemli Bağış

Bursa’nın önde gelen kuruluşlarından Sungroup’a bağlı olarak boya sektöründe faaliyet gösteren Kolortek firması, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun eksikliklerinin giderilmesi amacıyla 6 milyon TL bağışta bulundu.

Kolortek Konsantre Boya Kimyevi Maddeler Tic. ve San. A.Ş. tarafından BUÜ Sağlık Hizmetleri MYO’ya özel bir bağış yapıldı. MYO’nun genel giderleri, teknolojik altyapısının yenilenmesi ve akademik faaliyetlerinin güçlendirilmesini kapsayan toplam 6 milyon TL’lik bağış protokole Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Okul Müdürü Prof. Dr. Sinan Çavun ve Sungroup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suhemdam Urbay imza attı.

“MEVCUT ŞARTLAR İÇİNDE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapılan bağışın kendileri adına son derece kıymetli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin öğrenci sayısı bakımından en kalabalık üniversitesi olduklarını aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Öğrenci kapasitesi ve kampüs sınırları itibariyle ülkenin en büyük yükseköğretim kurumuyuz. Devletimizin bizlere verdiği bütçeler ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra da asli görevlerimizden olan diğer akademik faaliyetlere ve bilimsel projelere odaklanmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda bir Araştırma Üniversitesiyiz. Bu yönümüzle de ayrıca bir yarışın içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

YARDIMLAR UNUTULMAYACAK!

Eksikliklerin kendilerini asla yıldırmadığını, eldeki imkânlar dâhilinde en iyisini yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen Rektör Kılavuz; “Biz mevcut şartlardan dolayı oturup şikayet etmiyoruz. Bize verilenlerle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin önde gelen bilim kurumlarından birisiyiz. Köklü geçmişimiz ile Bursa’nın ortak aklını yansıtıyoruz. Tüm kamu ve özel kurumlar ile sıkı işbirlikleri yapıyor, bizlere gelen taleplerin tamamına yanıt vermeye dikkat ediyoruz. İşte tüm bunları yaparken de bizlere el uzatan, yardım eden şehrimizin değerli firmaları ve hayırsever iş insanlarını gördüğümüzde mutluluğumuz bir kat daha artıyor. Gayretimizin görülmesi, daha sağlıklı şartlarda çalışabilmemiz için imkânları ölçüsünde bağış yapan Kolortek firması başta olmak üzere tüm iş dünyası temsilcilerinden Allah razı olsun. Verdikleri destekler sadece bugün değil, gelecekte de hayırla anılmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

MESLEK YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜMÜZDEN TEŞEKKÜR

Meslek Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Sinan Çavun da okuldaki eğitim kalitesi başta olmak üzere, akademik ve bilimsel altyapının iyileştirilmesi için son derece önemli bir bağış almış olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Prof. Dr. Sinan Çavun, Suhendem Urbay ve tüm firma yöneticilerine gönülden teşekkür ettiklerini ifade etti.

“ÜNİVERSİTEMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sungroup Yönetim Kurulu Başkanı Suhemdem Urbay da Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kendileri için son derece kıymetli bir eğitim kurumu olduğunun altını çizdi. Üniversite ile her zaman akademik ve bilimsel işbirliği içerisinde olduklarını belirten Suhendem Urbay; “Burası; Bursa’mızın ve bizim üniversitemiz. Hepimizin son derece kıymet verdiği ve Türkiye’mizin de önde gelen eğitim kurumlarından birisine şirket olarak bir nebze olsun destek sağlamak istedik. Prof. Dr. Sinan Çavun hocamızın talepleri doğrultusunda bir ihtiyaç listesi çıkarıldı. En kısa sürede eksikliklerin giderilmesi ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin kusursuz bir şekilde devam etmesi için katkı vermeye başlayacağız. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Törende akademisyenler, BUÜ Güçlendirme Vakfı temsilcileri ve firma yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [1.302]