9. DÖNEM YÖK 100/2000 DOKTORA BURSU DUYURUSU

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

9. DÖNEM YÖK 100/2000 DOKTORA BURSU DUYURUSU

Ülkemizin gelecek 10 yılını şekillendirecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere 100 alanda 2000 doktora öğrencisine YÖK tarafından 100/2000 projesi kapsamında doktora bursu verilmesine karar verilmiştir. YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Bursa Uludağ Üniversitesi başarılı bulunarak 9. Dönem 100/2000 Burslarında Üniversitemizin 3 Öncelikli Alanda 9 Doktora öğrencisi ile, Sağlık Bilimleri Enstitüsünün 1 öncelikli alanda 3 Doktora öğrencisi ile bu programda yer alması uygun bulunmuştur. Enstitümüz kapsamında desteklenen Tıp-Tıbbi Biyoloji (Kök Hücre Çalışmaları) alanıdır. Seçilecek doktora öğrencileri 100/2000 YÖK Doktora bursu alarak üniversitemizde doktora eğitimlerini sürdürebileceklerdir. Öğrencilerin bursu YÖK tarafından verilecektir.

BAŞVURU YAPABİLECEK ÖĞRENCİLER:

Başvuru koşulları sayfanın alt kısmında yer almaktadır.

*Üniversitemizin herhangi bir Enstitüsünde doktora programına kayıtlı olmayan adayların Online Doktora Başvurusu için TIKLAYINIZ.

100/2000 BURSU MÜLAKAT SINAVINA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLER 15-22 Mart 2021 TARİHİNDE AŞAĞIDAKİ LİNKTE VERİLEN FORMU DOLDURARAK BİZZAT ENSTİTÜYE TESLİM ETMELİDİR (Üniversitemizin halen bir doktora programında kayıtlı olan öğrenciler ile 19 Mart 2021 tarihinde yapılacak Doktora Sınavında başarılı olarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler 100/2000 YÖK Bursiyer Başvuru Bilgi Formunu dolduracaklardır).

BURS MÜLAKAT Bursiyer Başvuru Bilgi Formu için TIKLAYINIZ.

Program hakkında bilgi için: http://uludag.edu.tr/yuzikibin

Başvuru Tarihleri:

Ön Koşullar

Tıp-Tıbbi Biyoloji

3

-Tıp-Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.

-Fen Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü veya Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.

Tıp-Histoloji ve Embriyoloji

1

-Tıp Fakültesi veya Veteriner Fakültesi mezunu olmak ya da Tıp Fakültelerinin Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında açılan bir yüksek lisans programında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

Vet- Histoloji ve Embriyoloji

1

-Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

Vet-Patoloji

1

-Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

100/2000 YÖK BURSU İÇİN MÜLAKAT SINAV TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

15-22 Mart 2021

Mülakata Gireceklerin İlanı

23 Mart 2021

Mülakat Tarihi

24 Mart 2021

Mülakat Yeri

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Mülakat Saati

Mülakat Sonuçlarının İlanı

25 Mart 2021

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLANI

ENSTİTÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

ÖNCELİKLİ ALAN

Tıp-Tıbbi Biyoloji (Kök Hücre Çalışmaları)

BAŞVURUYA ÖZEL ŞARTLAR

1. T.C. vatandaşı olmak

2. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak (Özel sektörde çalışan ve burs programına müracaat etmek isteyen adaylar başarılı oldukları takdirde bursun 1/3'ünü geçmeyen miktarını alabileceklerdir),

3. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp-Tıbbi Biyoloji, Tıp-Histoloji ve Embriyoloji, Veteriner -Histoloji ve Embriyoloji ve Veteriner-Patoloji Anabilim Dallarında doktora veya bütünleşik doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçmemiş olmak

4. Doktora programına yeni yapılacak başvurularda Bursa Uludağ Üniversitesi doktora başvuru koşullarını sağlamış olmak

5. Tez Çalışmasını Tıp-Tıbbi Biyoloji (Kök Hücre Çalışmaları) alanında yapma niyetinde olmak.

KONTENJAN

3