Hakkımızda

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 4 yıl süreli eğitim veren bir lisans programıdır.  Uludağ Üniversitesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne bağlı, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, 1982’den beri hizmet veren, yetiştirdiği çok sayıda eğitimci ve sanatçıyla ülkemizin bu alanda en köklü eğitim kurumlarındandır. Program “Genel Kültür”, “Alan Bilgisi” ve “Öğretmenlik Meslek Bilgisi” derslerinden oluşmaktadır. Alan dersleri; Görsel Sanatlar Öğretmeni yetiştiren, Resim-İş Eğitimi alanının doğrudan ilişkili olduğu bilim ve sanat alanları temelinde derslerden oluşmaktadır. 

Resim-İş Eğitimi alanındaki öğretim programı kapsam ve içeriği; çağdaş ve demokratik eğitim ortamında, düşünce ve girişim özgürlüğü kazandırılması; sanatsal yaratma süreçlerinin bir parçası olarak bağımsız düşünme ve karar alabilme; yaratıcılık potansiyeliyle sınırlı kalmayıp, yaratıcı düşünme becerileri kazandırabilme ve yenilikçi fikir ve yaklaşımların sanatsal süreçlerde etkili kullanımını hedeflemektedir. Görsel Sanatlar alanının çok çeşitli disiplinler arası içeriği göz önünde bulundurularak, bütünsel bir yaklaşımla, program içeriği TC Yükseköğretim Kurumu tarafından; Eğitim—Bilim—Sanat bağlamında çoklu bakış açıları kazandırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Görsel Sanatlar Öğretmeni yeterliliğinin bir gereği olarak, öğretim programımız sadece güzel sanatlar alanıyla sınırlı kalmayıp, Eğitim Bilimleri alan dersleri ve Genel Kültür alan dersleriyle desteklenmiştir. Ayrıca Anabilim Dalımıza özel olarak sunulan, çeşitli disiplinlerle ilişkili çok sayıda seçmeli dersler aracılığıyla öğretim programımız zenginleştirilmiştir.

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Resim-İş Öğretmeni” veya, “Görsel Sanatlar Öğretmeni” ünvanı alarak İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında görev alırlar.

Anabilim Dalımız 1982 yılında eğitim-öğretime başlamış olup, halen lisans düzeyinde 250 öğrenci; yüksek lisansta 24 öğrencisi ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Anabilim Dalımızda, 1 Profesör, 1 Doçent, 2 Doçent Doktor, 11 Öğretim Görevlisi, 3 Doktor Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. 
Anabilim dalımız, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde Eğitim Fakültesi B Blok karşısında yer alan Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı binasında hizmet vermektedir.
Toplam 6 bin 572 metrekare kapalı alana sahip olan binamız, bodrum kat dahil olmak üzere 3 katlı bir yapıdır ve 21 adet akademik ofis, 1 adet Anabilim Dalı Başkanlığı odası, 1 adet sekreterlik ofisi, 1 adet toplantı salonu, 1 adet hizmetli personel odası, toplamda 15 adet olmak üzere Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Tekstil, Fotoğraf ve Özgün baskı atölyeleri, 3 adet kuramsal derslik, 1 adet konferans salonu, 2 adet sergi salonu ve kütüphane imkanlarına sahiptir.

2006 yılından itibaren Avrupa Birliği Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı Erasmus+ kapsamında Polonya’daki anlaşma sağlanan yükseköğretim kurumları ile Anabilim Dalımız arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilmektedir. Anabilim Dalında ayrıca YÖK Farabi öğrenci değişim programı çerçevesinde yurt içindeki üniversitelerin Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları arasında öğrenci değişimine de olanak sağlanmaktadır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [11-Ara-2019 13:10]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Eyl-2022 16:50]

İçerik Görüntüleme : [2.773]