Öğrenci konseyi ve öğrenci temsilcisi seçimleri

Sevgili öğrenciler,

Üniversitemizde 2021 - 2023 Eğitim & Öğretim dönemini kapsayan öğrenci temsilcisi seçimleri başlamıştır. En az ikinci sınıf öğrencileri öğrenci temsilcisi seçimlerinde aday olabilmektedir. Aynı zamanda, aday olacak öğrencilerde siyasi parti organlarında üye veya görevli olmamak, yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmamak, uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olmamak, seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olmamak, genel not ortalaması 4 üzerinden 2,75 ve üstü olmak, terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da irtibatı olmamak, normal öğrenim süresi içerisinde olmak veya bir sonraki olağan seçim dönemine kadar normal öğrenim süresini doldurmayacak olmak şartları aranmaktadır.

Öğrenci temsilcisi seçimlerine aday olmak isteyen öğrenciler, 1 Kasım 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar bölüm sekreterliklerinde bulunan öğrenci temsilcisi aday formlarını doldurmalıdır. Öğrenci temsilcisi seçimi 8 Kasım 2021 Pazartesi günü, 09.30 - 15.30 saatleri arasında dekanlıkta yapılacaktır. Demokratik bir seçim olabilmesi için tüm öğrencilerin oy kullanması önemsenmektedir.

Bölüm öğrenci temsilcisinin görevleri şunlardır:

Fakülte öğrenci temsilcisinin görevleri şunlardır:

Öğrenci konseyi başkanının görevleri şunlardır:

Öğrenci konseyi ve öğrenci temsilcisi seçim yönergesinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [22-Eki-2021 10:57]