BUÜ’den Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler Çalıştayı
 BUÜ’den Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler Çalıştayı

BUÜ’den Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler Çalıştayı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından organize edilen “Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler” başlıklı çalıştay 16 Haziran 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir.

Elektrikli araç yangınlarını oluşturan nedenler, yangının gelişme mekanizması ve safhaları, yangının başlamasının önlenmesi veya söndürülmesi/soğutulması teknikleri, kaza sonrası alınacak tedbirler, yangında kullanılabilecek söndürme malzemeleri ve elektrikli araç yangın mevzuatı konularının ele alındığı çalıştayda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim elemanları, otomotiv sektöründen ve kamu sektöründen temsilciler yer almıştır.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; Otomotiv sektörüne katkı sağlamak üzere bir “Otomotiv Çalışma Grubu” kurduk. Bu grupta Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Teknik Bilimler MYO Otomotiv Programı, hem Teknik Bilimler MYO hem de Gemlik Asım Kocabıyık MYO Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknoloji Programı ve Temel Bilimlerde yer alan ve konuya katkı sunabilecek 30’un üzerinde öğretim elemanımız yer almaktadır. Son yapılan “Otomotiv Çalışma Grubu” toplantısında Elektrikli araçlarda yangın konusu gündeme geldi ve bu konuda neler yapabiliriz, sektörün çalışmaları nelerdi sorularıyla bu çalıştay planlanmıştır.” dedi.

Çalıştaya BUÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İhsan Karamangil, TOYOTA A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ümit Şenyürek, Solion Battery  Ar-Ge Müdürü Barış Açıkgöz, CDMMobil Elektronik Mühendisi Ceyhun Sezenoğlu, KARSAN Termal Yönetim Sistemi Mühendisi Dağhan TAŞKAN, Renault Mekanik Ürün Mühendislik Yöneticisi Nahit Turhan ve Hibrit Araçlar Batarya Proje Lideri Ecem Coşkun ve Jandarma Genel Komutanlığı adına Jandarma Havacılık Başkanlığı İtfaiye Ekip Komutanı Mustafa Yağlı birer sunum gerçekleştirerek katkı sağlamıştır.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Otomotiv Çalışma Grubu Tarafından Düzenlenen “Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler" Çalıştay Raporu için tıklayınız.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.648]