Haber

16.12.2021 14:48:53

Sanayi-Ögrenci Bulusmasi

Orhangazi Asil Çelik MYO’da Sanayi-Ögrenci bulusmasi gerçeklestirildi

Uludag Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu’nda Sanayi-Ögrenci bulusmasi gerçeklestirildi. Üniversite yönetiminin yani sira programda Belediye Baskani Bekir Aydin, Döktas ve Asil Çelik Fabrikalarinin üst düzey yöneticileri ile birlikte okuldaki ögrencilerle bir araya geldi. Sanayiciler is imkanlari ve tecrübelerini ögrencilerle paylasti.

Okulumuzda sanayi-ögrenci bulusmalari kapsaminda bir organizasyon gerçeklestirildi. Programa Orhangazi Belediye Baskani Bekir AYDIN, MYO Müdürümüz Prof. Dr. Yahya ULUSOY, Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Baskani Erol HATIRLI, Dünya Gazetesi ekonomi yazari Dr. Rüstü BOZKURT, Orhangazi TSO eski baskani ve isadami Ergün EFENDIOGLU, Parsan ve Omtas Teknik Grup Baskan Yrd. Çagri YAMANTÜRK, Döktas Dökümcülük Tic. ve San. A.S. Genel Müdür Yrd. Sibel BINICI, Asil Çelik San. ve Tic. A.S. Finans ve Yönetim Müdürü Metin DEMIRBAS ve IK Müdürü Evren KURTOGLU katildi.

Sanayi-ögrenci bulusmasinin açis konusmasini yapan MYO Müdürümüz Prof. Dr. Yahya ULUSOY Döktas ve Asil Çelik fabrikalarinin üst kuruluslari olan GÜRIS’in okullarinin insasi ve sonrasindaki tüm ihtiyaçlarina yanit verdigini belirterek, Üniversite olarak hedeflerinin klasik ara eleman yetistirmek olmadigini, aranan eleman yetistirmek en büyük hedefimiz dedi. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Baskani Bekir AYDIN ise üniversite ile ilgili TSO’da görev yaptigi dönemden bu yana hayalleri oldugunu belirterek, hayallerimizin bir kismi gerçeklestirildi. Asil Çelik firmamizin katkilari ile bu okulu ilçemize kazandirdik. Ama hedefimiz ögrenci yurdunu da bir an önce buraya kazandirmak ve sonrasinda ise fakülte hayalimizi gerçeklestirmek dedi. Orhangazi TSO yönetim kurulu baskani Erol HATIRLI ise bugüne kadar üniversite binasinin bu asamaya gelmesinde yer aldiklarini belirterek, bundan sonra da üniversitenin gelisimi için ellerinden gelen destegi saglayacaklarini ifade etti.

Programda daha sonra Asil Çelik Finans ve Yönetim Müdürü Metin DEMIRBAS ile Döktas Dökümcülük Genel Müdür Yardimcisi Sibel BINICI kürsüye gelerek ögrencilerle kisa bir sunum yaptilar.
Daha sonra sunumu gerçeklestiren Döktas Parsan ve Omtas Teknik Grup Baskan Yardimcisi Çagri YAMANTÜRK ögrencilere hitap etti. Çagri YAMANTÜRK ögrencilere yaptigi sunumda egitim hayatlarinda hedefledikleri meslegi en iyi sekilde ögrenip icra etmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Genç yönetici Çagri YAMANTÜRK ayrica ögrencilerden gelen sorulari yanitladi, ögrencilere okullarini nitelikli olarak bitiren tüm ögrencilere is imkani için sirketlerinin kapilarinin da açik oldugunu ifade etti. daha sonra Asil Çelik adina Insan Kaynaklari yöneticisi Evren KURTOGLU ögrencilere bir sunum yapti. Programda son olarak Dünya Gazetesi Ekonomi Yazari Rüstü BOZKURT ögrencilerle bir söylesi gerçeklestirdi. Program okul yönetimi tarafindan Döktas ve Asil Çelik yöneticilerine tesekkür plaketi, Orhangazi TSO yönetimine, Üniversite Yapma ve Yasatma Dernegi baskani Nizamettin Taylan ALKAN ve Yeniköy Mahalle Muhtari Hasan AKOGLU’na okula yaptiklari katkilardan dolayi tesekkür belgesi verildi. Program konuklarin okuldaki atölyeleri gezmeleri ile sona erdi.

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 2102
Eklenme Tarihi: 16.12.2021 14:48:53
Güncelleme Tarihi: 13.04.2022 20:53:05

Paylaş