Uluslararası Öğrenci Akademisi Başlıyor!

Uluslararası Öğrenci Akademisi Nedir? Türkiye Burslarınca, Ülkemizde yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim gördükleri akademisyenler başta olmak üzere yazar ve sanatçılarla yakın ilişkiler kurabilmelerine olanak hazırlanması, öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin birikimlerinden diğer öğrencilerin faydalanabilmesini amaçlayan programlar bütünüdür.

Uluslararası Öğrenci Akademisi ile öğrencilerin akademik ve mesleki donanımlarının artırılması, proje üretme, gerçekleştirme ve yönetme becerilerinin geliştirilmesiyle birlikte öğrencilere sivil toplum bilinci ve organizasyon kabiliyetinin kazandırılması, sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Uluslararası Öğrencilerin;

Uluslararası Öğrenci Akademisine Kimler Katılabilir?

Uluslararası Öğrenci Akademisi Hangi İllerde Uygulanmaktadır?

Uluslararası Öğrenciler Akademisi, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri,  Bursa, Kocaeli, Sakarya illerinde uygulanmaktadır. Adana, Gaziantep, Samsun, Trabzon, Antalya, Erzurum ve Isparta illerinde de Türkiye Söyleşileri düzenlenecektir.

Yukarıda belirtilen bazı şehirler haricinde de programların kısmi olarak gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, bütüncül programlara dair çalışmalar devam etmektedir.

Yeterli başvurunun yapıldığı programlar açılacaktır. Başvuru sayısı yeterli olmayan programlardaki öğrenciler uygun olan diğer programlara yönlendirilecektir.

Ayrıntılı Bilgi İçin TIKLAYINIZ.

Başvuru Rehberi İçin TIKLAYINIZ.

Başvurular 31 Aralık 2018 tarihine kadar https://basvuru.ytb.gov.tr/ web sayfası üzerinden alınacaktır. Posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

                                         

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [19-Eki-2019 11:57]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

Duyuru Görüntüleme : [5.986]