Geleceğin Profesyonelleri: Mustafakemalpaşa MYO'dan Yükselen Yıldızlar
 Geleceğin Profesyonelleri: Mustafakemalpaşa MYO'dan Yükselen Yıldızlar

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu tarafından 09 Temmuz 2024 Salı günü saat 11:00'de Mustafakemalpaşa Kültür Merkezi'nde bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene katılanlar arasında Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Profesör Doktor İrfan Kırıştıoğlu, İlçe Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, MEYOK Koordinatörü Profesör Doktor Çağatan Taşkın, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ardıçoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay, İlçe Tarım Müdürü Kamil Dinçer Uful, Tapu Müdürü Halil İhsan Karalar ve AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Turgut yer aldı. Yüksekokul akademik kadrosundan Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Doktor Mehmet Öz, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Doktor Fatih Bilici, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Profesör Doktor Gülsün İşseveroğlu, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Pınar Aydınol Sönmez, Öğretim Görevlisi Doktor Merve Akça, Öğretim Görevlisi Saffet Yılmaz ve Öğretim Görevlisi Hatice Türk de törende hazır bulundu.

Törende konuşan okul birincisi Buse Şenbayrakdar, konuşmasında şunları söyledi:

"Sayın Kaymakamım, Sayın Rektör Vekilim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, değerli protokol üyeleri, hocalarım, öğrenci arkadaşlarım ve çok değerli anne babalarımız;

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul birincisi olarak konuşmak benim için bir onurdur. İki yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Bugün burada, hayatımızın en önemli günlerinden birini kutlamak için bir aradayız. Mezuniyet töreni, yıllarca süren emeklerimizin ve fedakârlıklarımızın sonucunu taçlandırdığımız bir gündür. Bu başarı, sevgili ailem ve saygıdeğer hocalarımın desteği sayesinde gerçekleşti. Tüm kalbimle onlara teşekkür ediyorum.

Son olarak, özgürce eğitim alabilmemizi sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunuyorum. Sevgili arkadaşlarım, mezuniyetimiz kutlu olsun. Yolumuz bilim ve vicdanla aydınlansın. Atatürk’ün şu sözüyle konuşmamı bitiriyorum: ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.’ Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim."

YURT VURGUSU

Törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, yurt konusuna değinerek bu eksikliği giderme konusunda çaba harcayacaklarını ifade etti. Ayrıca meslek yüksekokuluna sundukları ulaşım desteğinin önümüzdeki yıl da devam edeceğinin müjdesini verdi. Başkan Erdem, törende yaptığı konuşmada, bakan olduğu dönemde kuruluşunda yer aldığı meslek yüksekokulunun ilçenin ekonomik kalkınmaya önemli katkısını vurguladı. "Mustafakemalpaşa, sanayi ve tarım alanlarında hızla gelişen bir bölge. Bu gelişimin sürdürülebilir olması için eğitimin kalitesini artırmak, gençlerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmak büyük önem taşıyor," diyen Erdem, belediye olarak eğitime desteklerinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, meslek yüksekokulunun ilçeye kattığı değerlerden bahsederek, eğitimin sadece bireyler için değil, tüm toplum için bir yatırım olduğunu ifade etti. "Bugün burada bulunarak, geleceğin teminatı olan gençlerimize olan inancımızı ve desteğimizi bir kez daha gösteriyoruz. Hep birlikte çalışarak, daha güçlü bir Mustafakemalpaşa inşa edeceğiz," şeklinde konuştu.

 

MEMNUNİYET VURGUSU

Protokolü selamlayarak konuşmasına başlayan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Mezuniyet Törenine hoş geldiniz. Yüksekokulumuz, 1992 yılında İşletme ve Endüstri Bitkileri Yetiştirme programlarıyla açılmış olup, 1994 yılında bağımsız bir müdürlük olarak faaliyetlerine başlamıştır. Bugün itibariyle 640 öğrenciye hizmet vermekteyiz ve çeşitli alanlarda eğitim programları sunmaktayız. Akademik kadromuzda 15 öğretim elemanı bulunmakta olup, bu yıl 100'e yakın öğrencimizin mezuniyeti gerçekleşecektir.

MEDEK tarafından akreditasyon sürecinde olan Gıda Teknolojisi programımız ve öğrenci memnuniyet oranlarımız da önemli başarılarımız arasındadır. Yüksekokulumuz, tarım ürünleri üretimi ve gıda teknolojisi üzerine yapılan uygulamalarla da öne çıkmaktadır. Geçtiğimiz yıl pancar pekmezi üretimimizle de başarı sağladık ve öğrencilerimiz staj imkânlarıyla iş hayatına hazırlanmaktadır.

Tüm öğrenci mezunlarımızı ve ailelerini tebrik ediyor, gelecekteki başarıları için desteklerimizi sunuyoruz. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu olarak, değerli katkılarından dolayı akademik ve idari personelimize teşekkür ederim. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim."

Mustafakemalpaşa MYO’nun önemli gelişmeler kaydettiğini, akademik kadrosu ile kuvvetli bir paydaş olduğunu kanıtladığını ifade eden MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın da konuşmasında; “Mezuniyet yeni bir başlangıç. Gençlerimiz öğrenmeye devam etmeli ve okulla bağını koparmamalıdır. Mezun öğrencilerimize yeni hayatlarında üstün başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu son yıllarda mezuniyet törenlerine katıldığı Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreninde davetlilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Öğrencilerimizin bu önemli gününde onlarla birlikte olmak, gelecekleri için onlara güvenimizi ve desteğimizi belirtmek adına buradayız dedi. Kırıştıoğlu, önemli derecede katılım gösteren protokol üyelerine de teşekkürlerini ifade etti.

KEPLER MEZUNİYET SEVİNCİYLE FIRLATILDI

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödüller ve mezuniyet anı belgeleri verilerek, hep birlikte öğrenciler kep fırlattı. Mustafakemalpaşa MYO’da bu yılın birincisi, Gıda Teknolojisi programından Buse Şenbayrakdar oldu. Şenbayrakdar’a başarı ödülünü Kaymakam Ahmet Altıntaş verdi. MYO Pazarlama programından Emine Alacalı ikinci, Gıda teknolojisi öğrencisi Ebru Şen de üçüncü oldu.

Tören Mustafakemalpaşa MYO bahçesinde öğrencileri aileleri ve davetlilere verilen yemek ve tatlı ikramının ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Tem-2024]

Haber Görüntüleme : [167]