Teknik Bilimler MYO ve MKP Süt İşletmelerine Teknik Geziler
 Teknik Bilimler MYO ve MKP Süt İşletmelerine Teknik Geziler

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu öğrencileri, dondurma üretimi ve artizan peynir üretim süreçlerini yerinde görmek üzere düzenlenen teknik gezilere katıldı.

Teknik Bilimler MYO Dondurma Üretimi Eğitimi

Teknik geziler kapsamında ilk olarak Teknik Bilimler MYO’nun süt işlem laboratuvarında dondurma üretimi gerçekleştirildi. Süt ve Ürünleri Programı'ndan Öğr. Gör. Hakan Sönmez, öğrencilere dondurma üretiminde kullanılan sütün önemi ve bileşimindeki ingredienlerin dondurma kalitesi üzerindeki etkileri hakkında detaylı bilgi verdi. Bu bilgilendirmenin ardından öğrenciler, dondurma üretim sürecinde karışımın hazırlanması, pastörizasyon, soğutma ve dondurma işlemlerini birebir uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

MKP Süt İşletmesinde Artizan Peynir Üretimi Gezisi

Teknik gezinin bir diğer durağı olan MKP Süt İşletmeleri, artizan peynir üretim süreçlerini incelemek üzere ziyaret edildi. Fabrika Müdürü Gıda Mühendisi Süleyman Demet, öğrencilere firma hakkında bilgi vererek, üretilen peynir çeşitlerini ve bu peynirlerin hangi koşullarda üretildiğini anlattı. Öğrenciler, Casari markasıyla üretilen parmesan, mimolette, gouda, cheddar, brie ve rokfor peynirlerinin tadımını yapma fırsatı buldular. Tadımın ardından, üretim hattı gezilerek parmesan peynirinin üretim süreci detaylı olarak açıklandı. Süt kabulünden peynirin tüketime hazır hale gelmesine kadar olan tüm süreçlerin kontrolünü gerçekleştiren kalite laboratuvarında yapılan analizler hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Bu teknik gezilerde, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Saadet Dilek Yıldız, Öğr. Gör. Dr. Neşe Özmen ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aydınol Sönmez öğrencilere liderlik ettiler. Gezi boyunca öğrenciler, teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirme fırsatı buldular ve süt ürünleri üretim süreçlerini yerinde gözlemleyerek değerli deneyimler edindiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-May-2024]

Haber Görüntüleme : [155]