Dijital Dünyada Güvende Kal: Mustafakemalpaşa'da Medya Okuryazarlığı Eğitimi

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda, Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen "Medya Okuryazarlığı" konulu bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlik, iletişim dersi kapsamında düzenlendi ve katılımcılara medya kullanımı konusunda önemli bilgiler sunuldu.

Etkinliğin Amacı ve Kapsamı

Etkinliğin amacı, katılımcılara hem geleneksel medya hem de yeni medya kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususları öğretmek ve bu alanda bilinçli bireyler yetiştirmektir. Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde, medya okuryazarlığının önemi vurgulandı. Katılımcılara, doğru bilgiye ulaşma, bilgi kirliliğinden kaçınma, medya içeriklerini eleştirel bir gözle değerlendirme gibi konular ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Eğitmenler ve Sunum İçeriği

Etkinlik, Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün uzman eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün yetkilileri, geleneksel medya araçları (gazete, televizyon, radyo) ile yeni medya platformlarının (sosyal medya, bloglar, haber siteleri) kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Eğitim süresince şu konulara odaklanıldı:

Teşekkür Belgeleri ve Katılımcılar

Etkinliğin sonunda, Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu anlamlı belgeler, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Fatih Bilici ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aydınol Sönmez tarafından sunuldu. Katılımcılar, etkinlik sonunda medya okuryazarlığı konusunda önemli bilgiler edinmiş olmanın yanı sıra, böyle bir etkinliğin parçası olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sonuç ve Değerlendirme

Bu tür etkinliklerin, bireylerin medya karşısında daha bilinçli ve eleştirel olmalarına katkı sağladığı vurgulandı. Özellikle genç nesillerin medya okuryazarlığı konusunda daha donanımlı hale gelmeleri için bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılması gerektiği ifade edildi. Etkinlik, katılımcılara sağladığı değerli bilgilerle başarıyla tamamlandı ve gelecek dönemlerde de benzer etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Haber Tarihi : [29-May-2024]

Haber Görüntüleme : [125]