Bursa Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda İlk Yardım Eğitimi: Hayat Kurtarmanın Temel Adımları

Bursa Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi büyük ilgi gördü. Yüksekokul yönetimi, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen bu önemli etkinlik, ilk yardım bilgilerini tazeleyerek, acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğine dair kapsamlı bilgi sağladı.

Eğitim, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk Kızılay Eğitim Danışmanı olan Doç. Dr. Egemen Dere tarafından verildi. Doç. Dr. Dere, ilk yardımın hayat kurtarmadaki kritik rolünü vurgulayarak, katılımcılara kapsamlı ve ilgi çekici bir eğitim sundu.

Eğitimde Öne Çıkan Konular

İlk yardım eğitimi sırasında, katılımcılar temel yaşam desteği, kalp masajı, suni teneffüs, kanama durdurma ve kırık-çıkık gibi acil müdahale gerektiren durumlarla ilgili ayrıntılı bilgi edindi. Doç. Dr. Egemen Dere, her bir konuyu ayrıntılı bir şekilde anlatarak, gerçek hayatta karşılaşılabilecek senaryolar üzerinden pratik uygulamalar yaptırdı.

Eğitimin en dikkat çekici anlarından biri, katılımcıların öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldukları simülasyonlar oldu. Bu sayede, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi sağlanarak, katılımcıların özgüvenlerinin artması ve acil durumlarda soğukkanlı bir şekilde müdahale edebilmeleri hedeflendi.

Yoğun Katılım ve İlgi

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, okul yönetiminden öğrencilere kadar geniş bir katılım sağlandı. Eğitim boyunca katılımcılar, Doç. Dr. Dere'nin anlattığı bilgileri büyük bir dikkatle dinleyerek, sorular sorarak ve interaktif katılım göstererek eğitimi daha verimli hale getirdi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılmasının, öğrencilerin ve personelin ilk yardım bilgilerini sürekli güncel tutmaları açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, acil durumlarda yapılacak doğru ve hızlı müdahalelerin, hayat kurtarma şansını büyük ölçüde artıracağına dikkat çekildi.

Gelecek Planları

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, ilerleyen dönemlerde de benzer eğitimler düzenlemeye devam edeceğini ve bu eğitimlerin hem okul içinde hem de toplumda ilk yardım bilincini artırmada önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yüksekokul yönetimi, bu tür etkinliklerle öğrencilerin ve personelin sadece mesleki değil, hayatın her alanında faydalı bilgi ve beceriler kazanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Bursa Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi, katılımcılar üzerinde derin bir etki bırakarak, acil durumlarda hayati müdahaleler yapabilme yetkinliğini artırmayı başardı. Bu tür eğitimlerin, toplumda genel sağlık ve güvenlik bilincini geliştirmeye yönelik önemli adımlar olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Haber Tarihi : [28-May-2024]

Haber Görüntüleme : [155]