Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Yangın, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Düzenlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda, yangın, kurtarma ve tahliye eğitimi düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (B.U.Ü.) Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından organize edilen eğitime, yüksekokul yönetimi, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eğitim, B.U.Ü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Koordinatörü İsmail Kartal ve merkez personeli Üzeyir Sülün tarafından gerçekleştirildi.

Eğitimin amacı, yangın ve diğer acil durumlara karşı farkındalık yaratmak, hızlı ve etkili müdahale tekniklerini öğretmek olarak belirtildi. Eğitimin içeriğinde yangın güvenliği, yangın söndürme yöntemleri, acil durumlarda tahliye planları ve kurtarma teknikleri gibi önemli konular yer aldı.

Eğitim İçeriği

Eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla desteklendi. Katılımcılara yangın tüplerinin doğru kullanımı, tahliye yollarının belirlenmesi ve acil durum ekipmanlarının etkin bir şekilde kullanımı gibi pratik bilgiler aktarıldı. Ayrıca, senaryo tabanlı tatbikatlarla olası acil durumlar canlandırıldı ve katılımcılar bu senaryolar doğrultusunda müdahale ve tahliye çalışmaları gerçekleştirdi.

Eğitimin Önemi

Yüksekokul yönetimi bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılmasının önemine dikkat çekti. Eğitim sonrası yapılan değerlendirmelerde, katılımcılar acil durumlara daha hazırlıklı olduklarını ve bu tür eğitimlerin bilgi ve becerilerini artırdığını ifade ettiler.

Bu anlamlı etkinlik, Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimler serisinin bir parçası olarak, katılımcılara hayati bilgiler kazandırdı ve afetlere karşı bilinçlenmelerine katkı sağladı.

Haber Tarihi : [23-May-2024]

Haber Görüntüleme : [181]