YÜKSEKOKUL’DA ENGELLERİ KALDIRAN BULUŞMA
 YÜKSEKOKUL’DA ENGELLERİ KALDIRAN BULUŞMA

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu (MYO) ve İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu arasında öğrencilerde toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmak ve sosyal sorumluluğa destek sağlamak amacıyla yeni dönemde yürütülen örnek iş birliği meyvelerini verdi.

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gönüllü olarak İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin derslerine katılarak, sosyal ve kültürel birçok farklı etkinliğe imza attıkları ‘Toplum Bilinci ve Sosyal Sorumluluk’ projesinin dönem finali, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ndaki renkli program ile taçlandı.

Yüksekokul bahçesinde kutlanan Engelliler Haftası’na Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ahmet Dirsek, öğretim elemanları, yüksekokul idari personeli, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.  

DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞIZ

Programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Öz, Toplum Bilinci ve Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında başlayan gönüllü projenin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde de devam ettiğini, MYO öğrencilerinin düzenli olarak her hafta İbn-i Sina Özel Eğitim Okulu’nda derslere katıldığını, Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri ile de kitap okuma etkinlikleri yaptıklarını söyledi.

Öz; “Özel çocuklarımızı Yüksekokulumuz da misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu anlamda böyle bir etkinliği 4 yıl önce yapmıştık, araya pandemi ve deprem gibi felaketler girince uzak kalmıştık. Önümüzdeki yıl da Yüksekokul öğrencilerimizin bu tür sosyal sorumluluk projelerine daha fazla katkı sunacaklarına inanıyorum” dedi. Ayrıca Müdür Öz, etkinliğe değerli katkılarından dolayı Eker Süt, Papirüs Pastaneleri ve Ertuğrul Helva şirketlerine teşekkürlerini iletti.

İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ahmet Dirsek ise MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Yüksekokul yönetimi, akademisyen ve öğrencilerine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

ÖZEL ÇOCUKLAR ŞARKI VE YARIŞMALARLA COŞTU

Törende, projede görev alan gönüllü MYO öğrencilerine teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca Gıda Teknolojisi Programı’nda dersin yürütücüsü olan Öğr. Gör. Serkan Abiş’e ve Muhasebe ve Vergi Uygulamalarında dersin yürütücüsü olan Öğr. Gör. Dr. Merve Akça’ya bu süreçteki destek, özveri ve katkılarından dolayı teşekkür edildi.

MYO ve İbn-i Sina’lı öğrencilerin kaynaştığı keyifli programda, müzik eşliğinde şarkılar söylenerek, oyunlar oynandı. Halat çekme ve el boyama gibi eğlenceli yarışmalara da ev sahipliği yapan etkinlikte katılımcılara ikramda bulunulurken ayrıca her bir öğrenciye etkinliğin sonunda MYO bahçesine hatıra olarak biber fidesi ektirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2024]

Haber Görüntüleme : [273]