Gıda Teknolojisi Öğrencileri, Pratik Deneyim İçin Örnek Şirketlere Teknik Geziler Düzenledi

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi öğrencileri, sektörde tecrübe kazanmaları ve pratik bilgiler edinmeleri amacıyla Martaş Gıda Şirketine ve Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. şirketlerine gerçekleştirdikleri teknik gezilerle değerli deneyimler elde etti.

Öğrenciler, program başkanları olan Öğretim Görevlisi Dr. Neşe Özmen'in liderliğinde, gıda sektörünün önemli işletmelerinden biri olan Martaş Gıda'yı ziyaret etti. Martaş Gıda, dondurulmuş sebze ve meyve, salça ve organik ürünler konusunda uzmanlaşmış bir firma olarak bilinmektedir. Öğrenciler, üretim süreçlerini yakından inceleyerek dondurulmuş gıdaların işlenme aşamalarını ve kalite kontrol yöntemlerini öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca, işletmenin hijyen standartlarına uyumu ve ürünlerin doğal ve sağlıklı olmasına verdiği önem hakkında bilgiler edindiler.

Teknik gezilerin bir diğer durağı ise Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. şirketi oldu. Öğrenciler, bu sektörde öncü olan gıda işletmesinin tesislerini gezip, ayran, kefir, süt, yoğurt, sütlü tatlı, çeşitli peynirler, kaymak ve tereyağı gibi süt ürünlerinin üretim süreçlerini yerinde gözlemleme şansı elde etti. Eker Gıda, kaliteli ve güvenilir süt ürünleriyle tanınan ve Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu ile iş birliklerine ve eğitime desteğini sürdüren bir işletme olarak sektörde göze çarpmaktadır. İşletme, öğrencilere üretim teknikleri, işletme yönetimi ve kalite güvence süreçleri konularında kapsamlı bilgi sağladı.

Öğrenciler, Martaş Gıda ve Eker Süt Ürünleri A.Ş. gibi öncü firmaların deneyimlerini paylaşması ve işletmelerin başarılı uygulamalarını gözlemlemesi açısından büyük bir fırsat elde etmişlerdir. Bu geziler sayesinde, gıda üretim süreçlerinin nasıl yönetildiği, gıda güvenliği ve kalite standartlarının nasıl sağlandığı gibi önemli konularda bilgi sahibi olmuşlardır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi öğrencileri, bu teknik gezilerle teorik bilgilerini pratik deneyimlerle birleştirme ve sektördeki güncel gelişmeleri takip etme fırsatı elde etmişlerdir. Bu deneyimler, öğrencilerin mezuniyet sonrası kariyerlerine değer katarak gıda sektöründe başarılı bir şekilde yer almalarına katkı sağlayacaktır.

Haber Tarihi : [12-May-2023]

Haber Görüntüleme : [698]