Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiren ‘’Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’’ protokolü yenilendi. Yeni anlaşma ile bahçedeki bitki sayısının arttırılması ve verimliliğin yükseltilmesi hedefleniyor.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Adem Doğangün, Genel Sekreter Osman Dikmen, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Mustafa Bayar ile birlikte Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı ziyaret etti. Kurumlar arasında yürütülen faaliyetler ve yeni projelerin görüşüldüğü toplantıda mevcut bulunan “Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi” protokolü de yenilendi. Hazırlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar imza attı.
Mustafakemalpaşa MYO bahçesi içerisinde kurulan 1200 metrekarelik demonstrasyon alanı içerisinde 20’den fazla tıbbi aromatik bitkinin yetiştirme ve üretim faaliyetlerini kapsayan protokolün yeni dönemde de geliştirilerek devam ettirileceği açıklandı. Proje sayesinde bir yandan ilçedeki tıbbi bitki popülasyonu artırılırken öte yandan öğrencilere teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı sunuluyor.
PROJE HEM İLÇEYE HEM DE ÖĞRENCİLERE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEK
İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversitelerin asli görevleri içerisinde yer alan ‘topluma hizmet’ noktasında kapsamlı bir çalışma yürüttüklerine işaret etti. Eğitim-öğretimin yanı sıra gençleri geleceğe hazırlamak, yeni projeler üretmek, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapmak gibi asli unsurlar üzerine yüzlerce protokole imza attıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulumuzda açılan tıbbi aromatik bitkiler bahçesi de bu çalışmalara çok güzel bir örnek oluşturmaktadır. Belediye ile birlikte toplumun refah seviyesinin yükseltilmesine vesile olacak değerli bir faaliyet alanı meydana çıkarılmıştır. Burası aynı zamanda öğrencilerimiz için de çok önemli bir uygulama alanıdır. Sadece ilçemiz ve okulumuz için değil, Bursa’mız ve hatta ülkemize örnek teşkil edecek bir projedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
ÜRETİCİYE YENİ KAZANÇ KAPILARI AÇILDI
Atıl arazileri değerlendirerek, 20 yıl aradan sonra topraklara can olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise; “Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve kıymetli ekibini ilçemizde, makamımızda ağırladık. Meslek Yüksekokulu bahçemiz ile üreticilerimize alternatif ürünler sunup, yeni kazanç kapıları aralarken, kozmetik ve sağlık sektörüne de el atarak, ham maddeleri üretici ile buluşturduk. Bu sayede onlarca kadın istihdam sağlarken, kendi markalarını kurarak, toprağın bereketinden faydalandılar. Üretici mutlu, Mustafakemalpaşa’mızın toprağı verimli. Kıymetli hocalarıma ziyaretleri ve güvenleri için teşekkür ediyorum. En başından beri savunduğumuz gibi Mustafakemalpaşa’yı tarımda marka yapma çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv