Azami Süre Sonu Sınavları Hakkında Önemli Bilgilendirme Güncelleme

MATEMATİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARI VE SONRASINDAKİ Kayıt Hakkı / Atılma HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Azami süre sonu sınavlarına girerek mezuniyeti için gerekli ders sayısını 5 ve 5 in altına düşürenler ya da azami süre sonu sınavlarına girmeden bu konumda olanlar 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemine (yani şu an içinde bulunduğumuz dönemde) kayıt yaptırma hakkına sahiptir. Kayıt yaptıran öğrenciler 31 Ocaktan sonra yapılacak azami süre sonu sınavlarından faydalanamazlar.

Azami süre sonu sınavlarına girip sonrasında ders sayısını 5 ya da 5 in altına düşüren öğrencilerin 3 yarıyıl kayıt hakkı bulunmaktadır.

Azami süresini doldurup azami süre sonu sınavlarına katılmadan mezuniyet için gerekli ders sayısını 5 ya da 5 in altına düşürmüş olan öğrencilerin kayıt hakkı ise 4 yarıyıldır.

Hem derslere kayıt olup hem de sınav hakkı verilmesi mümkün değildir.

31 Ocaktan sonraki sınavlara girecek öğrencilerden kayıt hakkı kazananların ders kayıtları bahar dönemine kalacaktır.

Bazı öğrencilerin 31 Ocaktan sonra yapılacak azami süre sonu sınavlarına girmesi, bazı öğrencilerin ise içinde bulunduğumuz güz döneminde ders kayıtlarını yaptırması daha avantajlı olabilir. Öğrencilerimiz kendileri için hangisinin daha avantajlı olduğunu en iyi kendileri belirleyebilirler.

31 Ocaktan sonra yapılacak azami süre sonu sınavları için başvuru şekli ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Bu konuda dikkatli olmanız ve bu koşullarda kayıt hakkı ya da sınav hakkı tercihinizi kullanmanız gerekmektedir.

İçinde bulunduğumuz güz döneminde ders kaydı yaptırmak için son başvuru tarihi 05.11.2021 dir. Ders kayıt başvurusu için aşağıdaki linkte yer alan “azami süre sonu ders kayıt formunu” doldurup yazogrmat@uludag.edu.tr  e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir. Gönderceğiniz e-postaları kurumsal e-posta adresiniz olan   @ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adresiniz üzerinden yapmayı unutmayınız.

Not: Bu formu kayıt için dilekçe yazmamış öğrencilerimizin doldurup göndermesi gereklidir. Dilekçe ile başvuru yapmış öğrencilerimizin tekrar bu formu doldurup göndermelerine gerek yoktur.

Azami süre sonu ders kayıt formunu indirmek için bu ifadeye tıklayınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [26-Eki-2021 12:36]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [28-Eki-2021 07:07]

Duyuru Görüntüleme : [1.087]