E-Kütüphane Sisteme Giriş Kılavuzu (Yeni)

1. http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra "Sisteme Giriş" sekmesine tıklayın.

 

2. Açılan pencerede "Kullanıcı Kodu" kısmına öğrenci iseniz öğrenci numaranızı, personel iseniz e-posta kullanıcı adınızı yazın.

Şifre kısmına ise öğrenci iseniz otomasyon şifrenizi, personel iseniz e-posta şifrenizi girin ve ardından Giriş butonuna tıklayın.

Not: Herhangi bir kayıt işlemi yapmanıza gerek yoktur. Otomasyon şifrenizi hatırlamıyorsanız sağ altta Şifremi Unuttum seçeneğini kullanın!

Otomasyona giriş yapabildiğiniz halde e-kütüphaneye giremiyorsanız, otomasyon şifrenizde özel karakter olup olmadığını kontrol ediniz. Otomasyon şifrenizde özel bir karakter kullanıyorsanız (%*&?. vb gibi) otomasyon şifrenizi özel karakter olmadan değiştirerek e-kütüphane sistemine girmeyi tekrar deneyiniz.

Otomasyona giriş yapabildiğiniz ve de otomasyon şifrenizde özel karakter olmadığı halde e-kütüphaneye giremiyorsanız, kurumsal e-posta adresiniz üzerinden otomasyona giriş yapabildiğinize dair ekran görüntüsü ile birlikte ekaynaklar@uludag.edu.tr adresine e-posta gönderiniz. 

 

3. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi sağ üstte Adınız ve Soyadınız görünecektir.

Sağ üstte adınızı ve soyadınızı görüyorsanız bağlantı yapmışsınız demektir.

Bu aşamadan sonra kütüphane tarafından abonelik yapılmış ve erişime açılmış olan ve de aşağıda listesini göreceğiniz tüm e-kaynaklara (veritabanları) internet olan her yerden erişim sağlayabilirsiniz.

 

4. Erişim sağlamak istediğiniz veritabanını sayfadan aşağı doğru inerek ya da alfabetik listeden ilgili harfine tıkladıktan sonra bulabilirsiniz.

Kütüphanenin aboneliği bulunan veritabanları içerisinde Toplu Arama yapmak isterseniz en üstte görünen Tüm e-Kaynaklarda Ara (EDS) arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.

 

Detaylı Bilgi ve (Video) Kılavuz İçin Tıklayınız!

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [31-Ara-2021]

İçerik Görüntüleme : [8.967]