Hakkında:
Bilimsel dergilere ait etki faktörlerini ve performans ölçümlerini içeren detaylı bir veri tabanıdır. Journal Citation Reports, eleştirel ve atıf verilerine dayalı dünyanın önde gelen dergilerini değerlendirmek için tarafsız, sistematik ve objektif araçlar sunan, ölçülebilir istatistiki bilgiler içeren kapsamlı bir veritabanıdır. Web of Science’dan alınan dergi verileri işlenir, değerlendirilir, hesaplanır ve “Dünyanın En Önemli Dergileri” Journal Citation Reports aracılığı ile sunulur.
InCites platformunun da bir parçası olan InCites: Journal Citation Reports®, makalelerin atıf yaptığı referansları derler, araştırma etkinliğini ve dergi ve kategori düzeyindeki etkisini ölçmeye yardımcı olur, atıf yapılan ve atıfta bulunulan dergiler arasındaki ilişkiyi gösterir. Journal Citation Reports, etki ve etkinlik ölçümlerinin bir kombinasyonunu ve dergi atıf ağının tümünü oluşturan milyonlarca atıf yapılan ve atıf yapan dergi veri noktalarını kullanarak, bir derginin dünya bilim literatüründeki gerçek yerinin anlaşılmasını sağlar. Bu temel analiz aracı Web of Science veri tabanındaki bilim ve sosyal bilimler dergilerinden ve bildirilerden yapılan atıfları özetler. Atıf performanslarına, atıf ağına ve yayınlanan materyallerin sayı ve türüne ilişkin detaylı raporlar sağlar.
Kampüs İçi Erişim Kampüs Dışı Erişim Kullanım Kılavuzu
Hakkında:
Araştırma girdi ve çıktılarının ölçümü, güncel trendlerin takibi ve makalelerin, dergilerin, kurumların, kişilerin ve bölgelerin karşılaştırılması imkanını sunan, bütünleşik web tabanlı tek akademik platformdur.
INCITES İLE ÇOK DAHA FAZLASINI YAPIN!
Kuruluşunuza eş değer diğer kuruluşlar kimler ve onlara göre performansınız ne durumda?
Kurumunuzdaki yüksek performans gösteren araştırmacılar kimler ve kimlere istihdam sağlamalısınız?
Başarılı işbirlikleriniz hangileri ve hangilerini geliştirmeniz gerekir?
Hangi depratmanlar kendi alanlarında etkilerini gösterebilmiş ve buna göre güncel kaynak analizi nasıl olmalıdır?
Not: Incites veritabanını kullanabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. (Öncesinden Web of Science kullanıcı adı-şifreniz varsa o bilgilerle giriş yapabilirsiniz.)
Önceden kaydınız yoksa "Register an email adress" bağlantısına tıklayarak kayıt olabilirsiniz.
Kaydınız var ve şifrenizi unuttuysanız "Forgot Password" tıklayarak şifrenizi yenileyebilirsiniz. (Şifre sıfırlama maili için spam, önemsiz posta vb. kutusunu da kontrol ediniz.) Şifre Sıfırlama Yardımı İçin Bkz.
Kampüs İçi Erişim Kampüs Dışı Erişim Kullanım Kılavuzu Kurumlar ve Bölümler Karşılaştırma Kılavuz (Video)
Hakkında:
Scopus, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. Bilimsel araştırmaların etkin ve verimli bir şekilde takip edilmesi hedeflenmektedir. Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında tüm dünyadan 5000'in üzerinde yayıncının 18.500'ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70'i 1996 yılından beri yayınlanmış özetler, oldukça geniş ve kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir.
Scopus sayesinde;
Tam metinli kaynaklara Kütüphanemizin erişimi varsa Scopus içerisinden bulduğunuz kayıtların tam metinlerine tek bir tıkla bağlantı kurabilir,
Araştırmacıların değerlendirilmesi ve bilimsel araştırmaların sorguları için atıf analizi gerçekleştirebilir,
Araştırmacıların kurumlarını ve bilimsel kayıtlarını takip edebilir,
Kurumların bilimsel çıktılarını ve bilimsel eğilimlerini gözlemleyebilir,
Dergi analizi aracı sayesinde SNIP ve SJR verilerini kullanarak hangi bilimsel dergide yayın yapacağınızı belirleyebilir,
Kendi alanlarınızdaki en çok atıf alan makaleyi görüntüleyebilir,
Hakemli dergilerde yayınlamış olduğunuz makalelerin performans analizlerini ve yazar analizlerini yapabilir,
Kendi alanlarınızdaki araştırmacıları görüntüleyebilir ve kimlerle ortak çalışmalar yapabileceğini araştırabilirsiniz.
Not: 14-15 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Scopus kullanımına yönelik online eğitimi izlemek için aşağıdaki linki tıkladıktan sonra ilgili alanları doldurup Join Webinar Linkine tıklayınız.
Kampüs İçi Erişim Kampüs Dışı Erişim Kullanım Kılavuzu Online Webinar Eğitimi (Video)
Hakkında:
Sobiad (Sosyal Bilimler Atıf Dizini www.sobiad.com); Türkiye merkezli 570 dergide yayınlanan 170.000+ makalenin yer aldığı ve 3.382.500+ atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. Sobiad aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir. Sobiad veritabanında hem makale başlığında arama hem de metin içinde arama yapılabilmektedir. Sobiad, aylık düzenli olarak güncellenmekte ve dergilerin yayınlanan sayıları veritabanına eklenmektedir.
Sobiad; hem öğretim üyelerine yapılan atıfları göstermesi, hem öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kaynak taraması noktasında bir veritabanı olması hem de üniversitelerin yaptığı yayın bilgisini kullanıcıları ile paylaşması bakımından Türkiye sosyal bilimleri alanında bir ilk olmaktadır. Sistemde atıf yapılan öğretim üyesine email yoluyla bilgi verilmektedir. SOBİAD ile akademisyenlerin “h indeksi” belirlenecek, Türkiye merkezli dergilerin impact faktörü (etki değeri) kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kampüs İçi Erişim Kampüs Dışı Erişim
Hakkında:
Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Web of Science fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerini konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar. Araştırma alanınızda yayın üreten uzman araştırmacıların çalışmalarındaki referans bilgilerini ve konu ilişkilerini kullanarak birbiriyle ilgili tüm kayıtlara linkler verir.
Web of Science Core Collection kapsamında 2019 yılında erişime açılan Book Citation Index ise; güçlü ve yeni keşif araçlarıyla daha hızlı ve kolay bir şekilde kitaplara erişim olanağı sunan, bir kütüphanenin kitap koleksiyonu için gerekli en önemli indekstir. Kullanıcılar, bu platformada araştırmaları için gerekli en ilgili bilgileri (90,000’den fazla kitap ve her yıl eklenen 10,000 yeni başlık) sorunsuz bir şekilde arayıp bulabilirler.
Essential Science Indicators ile; yüzlerce disiplinde etkili bireyleri, kurumları, makaleleri, yayınları, ve ülkeleri belirleyin. Bununla birlikte gelecekteki çalışmaları etkileyebilecek yeni araştırma alanları oraya çıkarın. Essential Science Indicator Erişim Linki
Kampüs İçi Erişim Kampüs Dışı Erişim Kullanım Kılavuzu ResearcherID Kullanımı WOS Atıf Analizi Kılavuzu