Turnitin

Hakkında: 

Akademik düzeyde tezler ve ödevlerin benzerlik (intihal) tespitinde kullanılmaktadır. Veritabanına erişim için kayıt olmak gereklidir.

Kayıt olmak için @uludag.edu.tr uzantılı mail adresinizden ad-soyad, bölüm ve ünvan bilgileri ile birlikte "Turnitin İntihal programı için şifre talep ediyorum" yazarak  ekaynaklar@uludag.edu.tr  adresine mail gönderebilirsiniz.

Turnitin, 62 milyardan fazla arşivlenmiş web sayfası, 165 milyondan fazla e-kitap, süreli yayın, 734 milyondan fazla doküman (öğrenci ödevi, tez, rapor, proje...) içerisinden tarama yaparak belge analizi ve intihal raporu oluşturmaktadır.

Tüm dosya türleri (Microsoft Word, PDF) yüklenebilmekle birlikte, dosya boyutu 40 MB'den küçük olmalı ve ödev (tez) uzunluğu maksimum 400 sayfa olmalıdır.

Not: Tüm akademik personelimize kullanım hakkı verilmektedir.

Sadece Tezler ve Ödevlerin İntihal tespitinde kullanılmaktadır.

Ödevler (Tezler) ilgili tezin danışmanı (Prof.Dr., Doç.Dr., Dr. Öğr. Üyesi ya da bunun için görevlendirilen bir Asistan) tarafından taranması gerekmektedir. Öğrenci iseniz lütfen tez danışmanınız ile iletişime geçiniz.

 

Erişim Linki    Hızlı Kullanım Kılavuzu    Hızlı Kullanım Kılavuzu (Video)  

 

2023 yılı Nisan ayı itibariyle Turnitin’in “Yapay Zeka Yazma Tespit Aracı” (AI Writing Detection Tool) uygulaması tüm Turnitin üyelerinin kullanımına sunulmuştur. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız!

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [61.346]