Makalenizi Wiley Dergilerinde Ücretsiz Yayınlatmak İster Misiniz?

Wiley Oku Yayımla Anlaşması (Wiley Dergilerinde Ücretsiz Açık Erişim Yayımlatma Fırsatı)

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Wiley yayınevine ait elektronik dergilere erişim devam etmektedir. Bununla birlikte yapılan anlaşma ile 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeli de anlaşmaya dahil edilmiştir.

Ulusal düzeydeki ilk “Oku ve Yayımla” anlaşması olan söz konusu Wiley Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi dahil olmak üzere Türkiye’deki bütün üniversiteler, Wiley yayınevinin yaklaşık 1367 e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, EKUAL Üyesi kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır.  EKUAL Üyesi Kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.

AE (Açık Erişim) makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesi için tıklayınız!

AE desteği verilecek yayınlarla ilgili olarak; hibrit dergilerdeki yayınların 01 Ocak 2023 ve sonrası kabul edilmiş olması yeterlidir, altın açık erişim dergilerde ise 01 Ocak 2023 ve sonrasında gönderilmiş ve kabul edilmiş olmalıdır.  

Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kotada AE makale yayımlatma hakkı olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, yazarlarından birinin EKUAL Üyesi kurum (Bursa Uludağ Üniversitesi) çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterlidir.  

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne mensup araştırmacılarımız, makalelerini AE olarak yayımlatmak istemeleri durumunda, Wiley’e makale başvurusu yaparken, başvuru formlarına kurumsal e-posta adreslerini (@uludag.edu.tr) kaydetmeleri AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısında önemlidir.

Söz konusu anlaşmanın işleyişi ve kapsamı hakkında yapılacak olan ve aşağıda linkleri verilen eğitimlere davetlisiz.

Ayrıca detaylı bilgi almak üzere bu anlaşma için özel olarak hazırlanan sayfayı ziyaret edebilirsiniz!

Yazarlar için webinarlar: 

23 Mart 2023, 15:30  TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarı Yazarlar İçin: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama – 1. seçenek)

Kayıt Linki: https://attendee.gotowebinar.com/register/6708706910531846741

5 Nisan 2023, 10:30 TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarı Yazarlar İçin: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama – 2. seçenek)

Kayıt linki: https://attendee.gotowebinar.com/register/8491641980784654422

28 Nisan 202315:30 TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarı Yazarlar İçin: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama – 3. seçenek)

Kayıt Linki: https://attendee.gotowebinar.com/register/891399795178459224

3 Mayıs 2023, 15:30 TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Dönüşüm Anlaşması (Oku&Yayımla / Read&Publish) Webinarı Yazarlar İçin: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama – 4. seçenek)

Kayıt Linki: https://attendee.gotowebinar.com/register/6342652001854725977

  

TÜBİTAK ULAKBİM ve Wiley arasında gerçekleşen Oku&Yayımla anlaşmasının kapsamı hakkında bilgi verilecek sadece araştırmacılar ve yazarlar için hazırlanmış olan  webinara  davetlisiniz. 

Bu çevrim içi toplantılarda aşağıdaki konulara yer verilecektir: 

-  TÜBİTAK ULAKBİM ve Wiley arasında gerçekleşen Oku&Yayımla anlaşmasının ana hatları, nasıl işlediği,

-  Yazarın makalesini hibrit ve Altın Açık Erişim dergilere göndermek ve onaylatmak için hangi adımlardan geçtiği,

- Açık Erişim hakkında bilgi, faydalı yanları,

- Yazarlar ve araştırmacılar için yaklaşan eğitim programı,

- Yardımcı Kaynaklar.

NOT: Tüm webinarlar Türkçe olacak ve Wiley Yayınevinden Duygu Paçalı (dpacali@wiley.com) tarafından yapılacaktır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [23-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [6.873]