Cambridge Archive Editions Veritabanı Deneme Erişimi

Cambridge Archive Editions Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 08 Ocak 2023

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim  Kampüs Dışı Erişim Detaylı Bilgi ve Kılavuz 

 

Hakkında:

Cambridge Archive Editions – Near & Middle East Collection Deneme Erişimi – 8 Ocak tarihine kadar kurum IP’leri üzerinden ve kampüs dışından erişilebilir olacaktır.

Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Tarihine ışık tutacak bir çok gizli devlet arşivi dökumanı artık erişime sunuluyor ve araştırmacıların yararlanması hedefleniyor.

• Uzun yıllar boyunca Britanya diplomatlarının Orta Doğu ve Balkanlar bölgesindeki liderlere ve kamu görevlilerine üst düzey erişimleri olmuştur.

• Bu koleksiyonda yer alan 110 kitap ile Britanya’nın bölgede yer alan ülkeler ile ilişkilerini görebilir ve sorunların çözümlerini nasıl sağladığını, savaşların nasıl başladığını ve antlaşmaların nasıl sonuçlandığını detaylarıyla takip edebilirsiniz.

• Bu kapsamlı içerik içerisinde aynı zamanda Arap Dünyası ve Arap Yarımadası ile ilgili kaynaklara da erişiminiz olacaktır.

• Sonuç olarak, bu koleksiyon ile günümüz siyasetine, sınırların oluşmasını sağlayan ilişkilere ve gruplar ile ülkelerin siyasi durumlarına ışık tutacak bir çok kaynak yer almaktadır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [06-Ara-2022]

Duyuru Görüntüleme : [464]