SciFinder (Kimya) Veritabanı Deneme Erişimi

SciFinder (Kimya) veritabanı 01 Aralık 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Hakkında:

SciFinder özellikle Kimya ve Kimya ile ilgili bölümler; Biyoloji, Fizik, Eczacılık, Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Farmakoloji, Nanoteknoloji, Tekstil Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği vb. bölümlerin kullanabilecekleri önemli bir programdır.

SciFinder Chemical Abstracts Service (CAS) in bir ürünüdür. Basılı versiyonu olan Chemical Abstracts’la beraber toplam 5 CAS veritabanı ve Medline veritabanıyla; kimya, yaşam bilimleri, biyokimya, biyoloji, farmakoloji, tıp ve ilgili disiplinlere ait dergi, konferans, sempozyum, patent, kitap ve doktora tezlerini içermekte ve 1907’den günümüze kadar olan literatürü kapsamaktadır.

SciFinder Discovery Platformunu kullanmak için daha önce kaydınız yoksa öncelikle aşağıdaki kayıt linkinden kayıt oluşturulması gerekmektedir.

Kayıt Linki;  https://scifinder.cas.org/registration/index.html?corpKey=3F0CF7FBX86F3503FX733EEAB41F4B05ED38

Kayıt oluşturulduktan sonra bildirdiğiniz üniversite e-posta hesabınıza aktivasyon için bir e-posta düşecektir.

Gelen e-postadaki linke en geç 48 saat içinde tıklayarak hesabınızı onaylatmış olmalısınız.

Oluşturduğunuz hesabınızla https://scifinder-n.cas.org adresinden giriş yapınız.

Önemli Not: Kayıt formunu doldurma ve e-mail onaylama işlemi aynı bilgisayardan yapılmalıdır.

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim

Kayıt olurken dikkat edilmesi gerekenler

Kullanıcı Adı:

5-15 karakterli, sadece harflerden oluşabilir ya da harf sayı kombinasyonu yapılabilir. İngilizce karakterler kullanılmalıdır (İ, ö, Ö, Ü, ü, ğ, Ğ, ç, Ç kullanılmamalıdır)

Şifre:

7-15 karakterli ve aşağıdakilerden en az üçünü içeren bir kombinasyondan oluşmalıdır.

-harf,

-büyük-küçük harf karışık,

-sayı -alfa numerik olmayan karakter, örneğin; (*,#,@,%,&)

ÖRNEK: Ahmet2021 ya da Ahmet#2021

Kullanıcı adı ve şifre aynı olamaz; şifrenin 2 karakteri kullanıcı adından farklı olmalıdır.

e-Posta Adresi:

e-posta adresi olarak personel iseniz @uludag.edu.tr öğrenci iseniz @ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adresi girilmesi gerekmektedir. ÖRNEK: abayraktar@uludag.edu.tr ya da 062004061@ogr.uludag.edu.tr

03.11.2022 tarihinde yeni arayüzün tanıtımına yönelik yapılan webinarı izlemek için tıklayınız. İzleyemiyorsanız bizimle iletişime geçerek talep ediniz. ekaynaklar@uludag.edu.tr

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Kas-2022]