Legaling Hukuk Terimleri Veritabanı Deneme Erişimi

Kampüs İçi Erişim      Kampüs Dışı Erişim

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 15 Kasım 2021

Hakkında:

Önemli not:   Legaling veritabanına erişim için üye girişi yapmaya veya kullanıcı oluşturmaya gerek yoktur. Giriş yaptıktan sonra sağ üstte görülecek Akademik sekmesine tıklayınız ardından sol üstte Institutional Access - Bursa Uludağ Üniversitesi göreceksiniz. Bu durumda veritabanına bağlanmışsınız ve de örnek cümleler, açıklamalar kısımlarını görebileceksiniz demektir.

LEGALING; İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce hukuk terimleri tercümesinde “profesyoneller için, profesyoneller tarafından” hizmet verme idealiyle yola çıkan, Türkiye’nin ilk İngilizce-Türkçe, Türkçe- İngilizce tam kapsamlı hukuk terimleri veritabanıdır.

• Legaling ekibi 20'yi aşkın uzman hukukçu, danışman kurulu ve yazılımcıdan oluşmaktadır.

• 35.000 kavram çiftini aşkın hacimdeki mevcuttaki veri tabanına her hafta 500'ü aşkın kavram çifti kapsamlı araştırmalar neticesinde eklenmektedir.

• Veritabanına eklenecek kavramlar kullanıcıların aramaları önceliklendirilerek belirlenmektedir.

• Her kavramın cümle içerisinde kullanımını gösteren örnek cümleler yer almaktadır.

• Çeviri yapılırken oluşabilecek hataların önüne geçebilmek için gereken yerlerde detaylı açıklamalar eklenmektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [25-Eki-2021]