Bursa Uludag Üniversitesi’nin saygideger akademisyenleri, idari personeli, ögrencilerimiz ve tüm paydaslarimiz;
Kuruldugu 1975 yilindan bu yana akademik ve bilimsel basariya odaklanan Üniversitemiz, global rekabetin her geçen gün hiz kazandigi dünyamizda, liderlik ruhuna sahip, girisimci, yenilikçi ve analitik düsünebilen gençleri hayata hazirlamaya devam ediyor. Tam 48 yildir bu hedefe odaklanan Bursa Uludag Üniversitesi, egitim basta olmak üzere, toplumsal meseleler, bireysel gelisim ve kariyer olanaklarinin çesitlendirilmesi anlaminda da yürüttügü çalismalar ile farkini ortaya koyuyor.
Teknoloji ve bilimin önderlik ettigi dünyada; düsünen, projelendiren, sosyal faaliyetlerin içerisinde olan ve bireysel karar alma mekanizmasini gelistirebilen gençler basariya ulasiyor. Egitimin sadece teorik bilgi aktarimi olmadigi ve yetistirilen bireylerin toplumun önemli birer parçasi oldugu anlayisiyla çalismalarini sürdüren Üniversitemiz, gençlerimizi ayni zamanda küresel rekabete de en donanimli sekilde hazirlamaktadir.
Türkiye’deki 23 Arastirma Üniversitesi arasinda yer alan Bursa Uludag Üniversitesi; toplumun her kesimine kapilarini açan, akademik ve bilimsel faaliyetlere odaklanmis, Ar-Ge, inovasyon ve teknolojik çalismalari ön plana almis, yenilikçi ve modern bir yüksekögretim kurumudur. Rektörlük görevim süresi içerisinde de bu anlayis ile çalismalarini yürütecektir.
Güçlü akademik kadromuz, deneyimli idari personellerimiz, 70 bine yaklasan ögrencimiz ve yüzlerce paydas kurulus ile gelecek hedeflerimize emin adimlarla yürümeye devam edecegiz.
4 Enstitü, 15 Fakülte, 3 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, ULUTEK Teknopark’i, Teknoloji Transfer Ofisi ve modern laboratuvarlari ile nitelikli egitimin merkezi olmayi sürdürecegiz. Bizlere miras birakilan “Bursa Uludag Üniversitesi” markasini çok daha nitelikli bir hale getirmek için mücadele edecegiz.
Elbette tüm bu hedeflere Üniversitemizin kiymetli akademik ve idari kadrosu ile ulasabiliriz. Ortak çalisma kültürünün gelistirilmesi, faaliyet alanlarinin genisletilmesi ve proje üretim sürecinin genele yayilmasi ile Üniversitemiz kisa sürede bilimsel ve akademik anlamda farkini bir kez daha ortaya koyacaktir.
Yeni dönemde hep birlikte ortak hedeflere dogru yürüyecegimize gönülden inaniyorum.
Sevgi ve saygilarimla…
Prof. Dr. Ferudun YILMAZ
Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü