AKADEMIK GEÇMIS
Lisans: Istanbul Yüksek Ögretmen Okulu, Istanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi, 1968-1972
Yüksek Lisans: Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1972-1975
Doktora: Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1975-1980
YÖNETIM GÖREVLERI
Akademik Görevleri
Yrd. Doç. Dr. ; 1983-1991, Kimya/Fizikokimya, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon
Doç. Dr. ; 1991-1995, Kimya/Fizikokimya, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon
Doç. Dr. ; 1995-1998, Kimya/Fizikokimya, Uludag Üniversitesi, Bursa
Prof. Dr. ; 1998- , Kimya/Fizikokimya, Uludag Üniversitesi, Bursa
Idari Görevleri
- Bölüm Baskanligi
- Dekan Yardimciligi
- Fakülte Yönetim Kurulu Üyeligi
- Anabilim Dali Baskanligi
- Fakülte Kurulu Üyeligi
- Bölüm Baskan Yardimciligi
- Beslenme Hizmetleri Yönetim Kurulugu Üyeligi
- Beslenme Hizmetleri Yönetim Kurulugu Baskanligi
- Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlügü Isveren Temsilcisi Olarak Disiplin Kurulu Baskanligi
- Uludag Üniversitesi Bilgi Islem ve Arastirma Merkezi Merkez Kurulu Üyeligi
- Uludag Üniversitesi Bölge Kaynaklarinin Arastirilmasi ve Degerlendirilmesi Uygulama ve Arastirma Merkezi Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeligi
- Yönetmelik, Genelge ve Bu gibi Islerde Komisyon Üyeligi
- Meslegi ile Ilgili Konularda Bilirkisilik
ÖDÜLLER
2012 Yili Fen Bilimleri Alaninda Grup Basari Ödülü
ARASTIRMA ALANLARI
Polimer Sentezi,
Iyon Degistiriciler,
Enzim Immobilizasyonu,
Adsorpsiyon
YAYINLAR
Toplam 11 Adet Yayin.
KONGRELER
Toplam 49 Adet kongre.
PROJELER
1-Necati Besirli, Gazi Irez, Sibel Akgün, Elif Öztürk, Ali Kara, Bilgen Osman. BiyobozunurPolimerlerin Sentezi ve Karakterizasyonu U.Ü.BAPK 2003/102, 2003, 3 yil.
2-Necati Besirli, Sezai Türkel, Ali Kara, Bilgen Osman. a-Amilaz, Invertaz ve b-galaktozidaz Enzimlerinin Immobilizasyonu, Kimyasal Modifikasyonlar ile Stabilizasyonu ve Immobilizasyonun Polimere Etkisinin Incelenmesi” U.Ü.BAPK 2003/10, 2003, 2 yil.
3-Necati Besirli, Ali Kara, Bilgen Osman, Senay Kök. Endüstriyel öneme sahip enzimlerin poli(EGDMA-VTAZ) mikroküreleri üzerine immobilizasyonu U.Ü.BAPK 2008/55, 3 yil.
4-Necati Besirli, Ali Kara, Bilgen Osman, Seval Kutlu Akal Solmaz Poli(Etilendimetakrilat-VinilTriazol) [Poli(EDMA-VTAZ)] Mikroküreleri ile Atik Sulardan Agir Metal Iyonlarinin Uzaklastirilmasi ve Dolgulu Kolon Sisteminin Gelistirilmesi TÜBITAK (106Y124), 2006, 2 yil
5-Necati Besirli, Bilgen Osman, Emel Demirbel,Asli Göçenoglu. Kalp Krizi Teshisine Yönelik Moleküler Baskilanmis Yüzey Plazmon Rezonans Miyoglobin Sensörün Hazirlanmasi. TÜBITAK (110T785)