UNIVERSITY OF THE AEGEAN’A BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İZNİK MYO’DAN EĞİTİM ZİYARETİ
 UNIVERSITY OF THE AEGEAN’A  BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İZNİK MYO’DAN EĞİTİM ZİYARETİ

Turist Rehberliği Programı öğretim elemanımız Öğr.Gör. Dr Emel Adamış üniversiteler arası yapmış olduğu ERASMUS PLUS Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşması (Staff Mobility For Teaching – Mobility) kapsamında,  23-30 Mayıs 2022 tarihlerinde Yunanistan’daki Aegean Üniversitesi’nin (University of the Aegean) Turizm-Ekonomi-Yönetim Departmanı Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine 8 saatlik Turizm eğitimi verdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin sunumu, İznik ilçesi ve İznik MYO’nun tanıtımı ve Bursa'daki öğrenci yaşamının ve eğitim tesislerinin farklı yönlerinin tanıtılması ile başlayan çalışma programı, “Yeni Turizm Deneyimlerinin Tasarlanması”(Designing New Tourism Experiences), “Akıllı Turizm (Smart Tourism), “Uluslararası Turizm İletişiminde GastroDiplomasi (Gastrodiplomacy in International Tourism Communication” başlıklarında 3 ayrı eğitimin verilmesi ile devam etti.  

Aegean Üniversitesi Rektörü Prof.Chryssi Vitsilaki’ye İznik Çini Tabağı kurum adına takdim edildi. Turizm Departman başkanları ve Erasmus koordinatörü Prof Andreas Papatheodorou ve Prof Theodoros Stavrinoudis ile kurumlararası işbirliğinin devamı ve Erasmus öğrenci değişim programı kontenjanı için olumlu görüşmeler yapıldı.

 

 

“Sınıf ortamına kültürlerarası bir boyut eklemek ve böylece mobil olma şansı olmayan öğrencilerin uluslararası bir vizyon geliştirmesine katkıda bulunmak Erasmus faaliyetlerinin temel amaçlarındandır. Bu sadece bireysel bir personel faaliyeti değil, aynı zamanda kendi üniversitesinin uluslararası itibarı ve kimliği için de olumlu bir katkıdır. Ortaklık yapılan üniversite ile de mevcut ilişkileri yenilemek, geliştirmek, network oluşturmak, kültürlerarası etkileşimi sağlamak için de bir fırsattır. Kurumsal olarak desteklenen Erasmus plus yurtdışı deneyimi ile kurumların, personelin ve öğrencilerin uluslararasılaşma sürecine katkıda bulunmaktan çok mutluyum”

Öğr. Gör. Dr. Emel Adamış

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [867]