Makine Programı AKIA Ulaşım Otomotiv A.Ş. İnegöl Fabrikası Teknik Gezisi
 Makine Programı AKIA Ulaşım Otomotiv A.Ş. İnegöl  Fabrikası Teknik Gezisi

Bursa Uludağ Üniversitesi  İnegöl Meslek Yüksekokulu  Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri  ve öğretim elemanları 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü  İnegöl Hamzabey OSB  faaliyet gösteren, toplu ulaşım için şehir içi metrobüs ve otobüs imalatı yapan Akia Ulaşım Otomotiv firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. İlk olarak firmanın AR-GE merkezi ziyaret edilmiştir. Ar-Ge Yatırım ve Teşvik Danışmanı Bayram Hasan YİĞİT ve Ar-Ge Sürdürme ve Proje Mühendisi Emine Olcay ARAN tarafından; firma, Ar-Ge merkezi, üretim hatları üretilen otobüs/metrobüsler ve  üretimi yapılması düşünülen otobüs/metrobüsler ile ilgili seminer salonunda bilgilendirme yapılmıştır. 
İnsan Kaynakları Uzmanı Mustafa Ayhan Gürbüz; teknik gezinin üretim fabrikasının gezilmesi esnasında iş güvenliği ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır ve gezi boyunca eşlik etmiştir. Gezinin ikinci kısmında firmanın otobüs ve metrobüs üretim hatları gezilmiştir. Üretim hattında otobüs/metrobüs şase ve gövde  montajının imalatı izlenmiştir. Bu kısımda Kaynaklı İmalat Üretim Mühendisi Ali KARAGÖZ tarafından üretim hattı hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Daha sonra  boyahane kısmı ziyaret edilerek  boyahane sorumlusu tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Son olarak da şase ve gövde üzerine elektrik-elektronik aksam - motor- aks- iç ve koltuk v.b.döşeme işlemleri hattında incelemeler yapılmıştır, Trim hattı olarak adlandırılan kısmı gezerken Trim Hattı Üretim Mühendisi Adem BAŞ tarafından bilgilendirme yapılmıştır.
Teknik gezi öğrencilerimizin, tasarımdan üretime bir imalatın nasıl yapıldığını ve işyeri ortamını görmelerini açısından faydalı olmuştur.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2024]

Haber Görüntüleme : [330]