İktisat

İktisat bir sosyal bilimdir. Ancak sosyal bilimlerin kraliçesi olarak bilinir. İktisatçı bu anlamda mesleklerin en önemlilerinden birini yapmaktadır. İktisadın önemi ihtiyaç ve kıtlıkla baş etmek zorunda olan insanın hikayesi olmaktan kaynaklanır. Hayatın etrafında döndüğü ihtiyaç ve ona kaynaklık eden kıtlıkla nasıl baş edileceğinin yol ve yöntemlerini iktisat yoluyla öğrenebiliriz. İktisatla ilişkimiz bu anlamda statik ve çözümlü değil, dinamik dengesizliğin etkisi altındadır. O nedenle iktisatçı, iktisat bilgisiyle donanımlı en çok aranan meslek mensubudur.

 

İktisat bölümü olarak misyonumuz öncelikle bize gelen öğrencilerimizi, empoze süjesi olarak görmeden, onlara kendi hayatlarına hazırlanma konusunda yardımcı olmak ve en yeni iktisat bilgisi ile tanıştırarak donanımlı iktisatçılar olarak mezun etmektir. Bölümde okutulan derslerin hayatın gerçeklerine uygun olarak içeriklendirilmesi, en gelişmiş kanallarla ilişki kurup gelişmenin yakından takip edilmesi önemsediğimiz bir husustur. Üniversite sanayi iş birliklerinden öğrencimizin yararlanabileceği kanalları daima açık tutarak, uygulamaya yakın durmayı sağlamak, ülkenin ekonomik çarklarının nasıl çalıştığını öğrencimizin anlamasını kolaylaştırmak misyonumuzun bir parçasıdır.

 

Yukarıda ortaya koymaya çalıştığımız misyonu, alanında parlak öğretim kadrolarıyla gerçekleştirmeyi, soru soran kendilerine ve yaşadıkları çevreye duyarlı öğrencileri bölüme kazandırmayı, bölüm öğrencilerini hür düşünceli iktisatçılar olarak yetiştirmeyi vizyonumuz olarak önemsiyoruz. Halen 15 öğretim üyesi ile sadece bölümümüze değil, fakültemizin tamamına iktisat öğreten bir kurumuz. Bugüne kadar verdiğimiz mezun sayısı 13.000’den fazladır. Mezunlarımız hem devletin, hem de özel sektörün A grubu kadrolarında ülkemize hizmet etmektedir. Bugüne kadar mezun ettiğimiz öğrencilerimizden bakanlar, milletvekilleri, idari yargı mensupları, kaymakamlar, genel müdürler, müfettişler,  uzmanlar, analistler sayamayacağımız kadar çoktur.

 

Ancak unutulmamalıdır ki bütün iyi şeylere kavuşmak için en önemli anahtar değişken “zamanı verimli çalışma ile değerlendirmektir”.


İktisat Bölümü’nde dört Anabilim Dalı bulunmaktadır:

Adres
Uludağ Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat Bölümü
16059 Nilüfer / BURSA Bölüm Sekreterliği

Telefon : 0224 294 11 96
Faks : 0224 294 10 03
E-Posta : iktisat@uludag.edu.tr

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [21.801]