Haber

7.11.2023 14:59:15

Bursa Uludag Üniversitesi, 37. Uluslararasi Maliye Sempozyumu’nu düzenledi

37. Uluslararasi Maliye Sempozyumu / Türkiye, Bursa Uludag Üniversitesi Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ev sahipliginde, 12-15 Ekim 2023 tarihleri arasinda Antalya Kemer’de gerçeklesmistir.


Fakültemiz Dekani Prof. Dr. Kadir Yasin ERYIGIT ile Maliye Bölüm Baskani ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Ufuk SELEN’in açilis konusmalariyla baslayan etkinlik, davetli konusmacilarin sunumlariyla devam etmistir. Sempozyumda davetli konusmaci olarak University of Kentucky/USA’den Prof. David WILDASIN “Open Economy Public Finance: Competition and Cooperation Among and Within Nations, with Applications to Disaster Policy” baslikli sunumunu yapmistir. Ayrica diger davetli konusmaci Tilburg Universiy/Netherland’dan Prof. Dr. Ricardo Garcia ANTON “Tax Incentives in Combating Disasters” basliginda bir sunum gerçeklestirmistir. Sempozyuma katilan diger davetli konusmaci Hazine ve Maliye Bakanligi GIB Baskan Yardimcisi Faruk GÖZÜBÜYÜK “Davranissal Kamu Politikalarinin Mali Alanda Kullanilmasi ve Yansimalari” basligini tasiyan sunumu ile etkinlige önemli katki saglamistir. 37. Uluslararasi Maliye Sempozyumu / Türkiye’nin ana temasi, “Afetlerle Mücadelede Mali Araçlar” olarak belirlenmis olup, bu tema disindaki alanlardan gelen bildiriler; Maliye Teorisi, Mali Hukuk, Mali Iktisat, Bütçe ve Mali Planlama basliklari altinda grupta sunulmustur. Sempozyuma gönderilen bildiri özetleri hakem sürecinden geçirilerek, seçilen bildirilerle dört salonda 24 oturum gerçeklestirilmis ve toplam 96 bildiri sunulmustur. Sempozyuma 232 bilim insani katilmistir.


Sempozyumun bu yil için ana konusu olan “Afetlerle Mücadelede Mali Araçlar” çesitli oturumlarda Türkçe ve Ingilizce sunumlarla çok ayrintili bir biçimde tartisilmistir. Afetlerin kamu maliyesi isleyisine olan etkileri derinlemesine incelendigi, afetlerin etkisinin azaltilmasi hususunda kamu harcamalari ve vergiler alaninda yapilmasi gerekenlerin tartisildigi çalismalar titizlikle hazirlanmis dikkat çekici çalismalar olarak degerlendirilebilir. Bu çalismalar akademik alanda çalisanlar disinda politika yapici ve uygulayicilari açisindan da önemli sonuçlar içermektedirler. Afetler ve mali araçlar basligi yaninda; vergi hukuku, vergi hukukunda güncel gelismeler, vergi kanunlari ve uygulamalari, vergi teorisi, kamu maliyesi teorisi, kamu ekonomisi, devlet bütçesi, kamu borçlanmasi, yerel yönetimler maliyesi, çevreyle ilgili mali konular, dijitallesme ve vergi hukukuna yansimalari gibi konularda çesitli teorik ve yöntemsel yaklasimlarla çok sayida bildiri sunulmustur. Genç maliyeciler oturumlarinda da meslege yeni baslamis genç akademisyenler ve doktora ögrencileri çalismalarini tüm akademisyenlerle paylasma olanagi bulmus ve etkili tartisma ortamlari genç akademisyenlerin kendilerini gelistirmeleri ve tecrübe kazanmalarinda faydali olmustur.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1380
Eklenme Tarihi: 7.11.2023 14:59:15
Güncelleme Tarihi: 7.11.2023 15:01:50

Paylaş