Bursa Uludağ Üniversitesi, 37. Uluslararası Maliye Sempozyumu’nu düzenledi
 Bursa Uludağ Üniversitesi, 37. Uluslararası Maliye Sempozyumu’nu düzenledi

37. Uluslararası Maliye Sempozyumu / Türkiye, Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ev sahipliğinde, 12-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Antalya Kemer’de gerçekleşmiştir.


Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kadir Yasin ERYİĞİT ile Maliye Bölüm Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ufuk SELEN’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, davetli konuşmacıların sunumlarıyla devam etmiştir. Sempozyumda davetli konuşmacı olarak University of Kentucky/USA’den Prof. David WILDASIN “Open Economy Public Finance: Competition and Cooperation Among and Within Nations, with Applications to Disaster Policy” başlıklı sunumunu yapmıştır. Ayrıca diğer davetli konuşmacı Tilburg Universiy/Netherland’dan Prof. Dr. Ricardo Garcia ANTON “Tax Incentives in Combating Disasters” başlığında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sempozyuma katılan diğer davetli konuşmacı Hazine ve Maliye Bakanlığı GİB Başkan Yardımcısı Faruk GÖZÜBÜYÜK “Davranışsal Kamu Politikalarının Mali Alanda Kullanılması ve Yansımaları” başlığını taşıyan sunumu ile etkinliğe önemli katkı sağlamıştır. 37. Uluslararası Maliye Sempozyumu / Türkiye’nin ana teması, “Afetlerle Mücadelede Mali Araçlar” olarak belirlenmiş olup, bu tema dışındaki alanlardan gelen bildiriler; Maliye Teorisi, Mali Hukuk, Mali İktisat, Bütçe ve Mali Planlama başlıkları altında grupta sunulmuştur. Sempozyuma gönderilen bildiri özetleri hakem sürecinden geçirilerek, seçilen bildirilerle dört salonda 24 oturum gerçekleştirilmiş ve toplam 96 bildiri sunulmuştur. Sempozyuma 232 bilim insanı katılmıştır.


Sempozyumun bu yıl için ana konusu olan “Afetlerle Mücadelede Mali Araçlar” çeşitli oturumlarda Türkçe ve İngilizce sunumlarla çok ayrıntılı bir biçimde tartışılmıştır. Afetlerin kamu maliyesi işleyişine olan etkileri derinlemesine incelendiği, afetlerin etkisinin azaltılması hususunda kamu harcamaları ve vergiler alanında yapılması gerekenlerin tartışıldığı çalışmalar titizlikle hazırlanmış dikkat çekici çalışmalar olarak değerlendirilebilir. Bu çalışmalar akademik alanda çalışanlar dışında politika yapıcı ve uygulayıcıları açısından da önemli sonuçlar içermektedirler. Afetler ve mali araçlar başlığı yanında; vergi hukuku, vergi hukukunda güncel gelişmeler, vergi kanunları ve uygulamaları, vergi teorisi, kamu maliyesi teorisi, kamu ekonomisi, devlet bütçesi, kamu borçlanması, yerel yönetimler maliyesi, çevreyle ilgili mali konular, dijitalleşme ve vergi hukukuna yansımaları gibi konularda çeşitli teorik ve yöntemsel yaklaşımlarla çok sayıda bildiri sunulmuştur. Genç maliyeciler oturumlarında da mesleğe yeni başlamış genç akademisyenler ve doktora öğrencileri çalışmalarını tüm akademisyenlerle paylaşma olanağı bulmuş ve etkili tartışma ortamları genç akademisyenlerin kendilerini geliştirmeleri ve tecrübe kazanmalarında faydalı olmuştur.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [1.426]