MEZUNİYET ÇOŞKUSU
 MEZUNİYET ÇOŞKUSU

.

Görükle Kampüsü Atletizm pistinde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İİBF Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp, İİBF Mezunları Derneği-BİMED Başkanı Murat Demir ve İİBF öğretim üyeleri, idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşması 2022-2023 Fakülte Birincisi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Şeyma Seviç tarafından yapılmıştır. Seyma Sevinç, Fakülteden birincilikle mezun olmaktan duyduğu mutluluk ve onuru dile getirirken tüm arkadaşlarına da başarı dileklerini iletmiştir.

Fakülte Birincisinin ardından söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp ise konuşmasında bilginin ve bilimin modern dünyadaki anlam ve işlevleri üzerinde durmuştur. Günümüzün çoklu krizleri karşında bilimin ve bilginin hizmet ettiği amaçların yeniden sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Derda Küçükalp, öğrencilerin insan olmanın anlam ve erdemleri üzerine daha fazla düşünmeleri gerektiği ve bilgiyi de bu doğrultuda anlamlandırmalarının önemini vurgulamıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise konuşmasında İİBF mensubu olmaktan duyduğu gururu dile getirmiş, 1975 yılında  kurulan Fakülte’nin Türkiye’nin en saygın ve köklü Fakültelerinden biri olduğuna dikkat çekmiştir. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, 23 Araştırma Üniversitesinden biri olan Bursa Uludağ Üniversitesinin bu başarısını daha da ileriye taşıyacak girişimlerle yoluna daha hızlı ve güçlü adımlarla devam edeceğini belirtmiştir.

Tören dereceye giren öğrencilere plaket takdimi, öğrencilerin kortejle yürüyüşü ile protokol ve aileleri selamlarından sonra mezunların havaya kep atmaları ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [2.134]