ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

29 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında   Bulgaristan University of Agribusiness and Rural Development Ekonomi Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zlatka Grigorova, Doç. Dr. Krasimir Asenov, asistan ve doktora öğrencisi Vesela Angelova, Uzaktan Öğretim Merkezi personeli Albena Koleva, Eğitim Bölümü personeli Aleksandrina Gancheva Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Fakültemizi ziyaret ederek, iki kurum arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlamışlardır.

Fakülte Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatör’ü Doç. Dr. Kader Özlem, Fakülte Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elif Kara ve Bölüm Erasmus Koordinatörlerinin eşlik ettiği ziyarette, Prof. Dr. Zlatka Grigorova “Tourism as an alternative for the development of regions in Bulgaria - national and local policies and strategies” başlıklı sunumunda Bölge ülkeleri arasında Bulgaristan’ın yönelebileceği alternatif turizm stratejilerine dikkat çekerken, Bursa-Filibe (Plovdiv) şehirleri arasındaki dioloğun güçlendirilmesine vurgu yapıştır. Doç. Dr. Krasimir Asenov ise “Globalization and deglobalization: Economic consequences, urban hypertrophy, migration and social collisions” başlıklı sunumunda Neoliberal küreselleşmenin yarattığı ve derinleştirdiği uluslararası eşitsizliklere dikkat çekmiştir. Aynı zamanda Filibe Belediye Başkan Yardımcısı olan Doç. Dr. Asenov,  akademik işbirliğinin iki ülkenin ilişkileri arasında bir köprü işlevi göreceğini ve aradaki bağları daha da güçlendirdiği ifade etmiştir.

Haber Tarihi : [04-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [1.045]