Haber

25.03.2022 11:32:59

BUÜ’de Dijital Dönüsüm Egitimleri Basladi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Dijital Dönüsüm Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin (DIJIMER), Bilisim Sektörü Isadamlari ve Profesyonelleri Dernegi (BISIAD) ile hayata geçirdigi sertifika programinda egitimler verilmeye baslandi.

BUÜ’de egitim gören ögrencilere yönelik düzenlenen Dijital Dönüsüm Sertifika Programi’na start verildi. Toplam 7 hafta boyunca devam etmesi planlanan egitimlere 70 üniversite ögrencisi kabul edildi. 13 oturumun yapilacagi egitimler bir akademisyen ve bir is insaninin katilimiyla gerçeklestirilecek. Programin açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, DIJIMER Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz, BISIAD Baskani Idris Dogrul, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

DIJITAL DÜNYAYI TEK DISIPLIN ALTINDA ELE ALMAK MÜMKÜN DEGIL!

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, dijital dönüsüm kavraminin son 4-5 yildir Türkiye’nin gündemine girdigini söyledi. Üniversite olarak 2021 yilinda ciddi bir altyapi hazirligi ile DIJIMER’i kurduklarini ve lisansüstü egitim programlarinin açilmasi için basvurularda bulunduklarini açiklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Bu alanda ciddi bir yüksek lisans ve doktora programi hazirligi yaptik. Ancak maalesef olumlu bir geri dönüs alamadik. Mühendisligin konusu olarak görüldü. Bu konuya çok yönlü bakilmasi gerekiyor. Dijital dünyanin 11 farkli bransta bilimsel açidan ele alinmasi mümkün. Tek bir alanda degerlendirmemek gerekiyor. Önümüzdeki yil bu konuda yeni girisimlerde bulunacagiz” dedi.

CUMHURBASKANLIGI ILE ORTAK PROJELER

DIJIMER’in henüz 1 yili doldurmamis olmasina ragmen önemli projelere imza attiginin altini çizen Rektör Kilavuz; “Mart ayinin sonunda Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’nin üst düzey yöneticilerini üniversitemizde agirlayacagiz. Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi ile ortak projeler üzerinde çalisiyoruz. Inme, felç gibi olaylarda beynin hareketleri ve bunun dijital yöntemlerle veri haline getirilmesi konusunda çalismalarimiz sürüyor. Ardindan embriyo konusunda birlikte çalismak konusunda görüsmelerimiz devam ediyor. Teknoparkimizdaki firmalarla isbirliginin güçlendirilmesi için karsilikli irtibatlari sagliyoruz. Dijital dönüsüm konusunda gençlerimizi iyi yetistirmemiz gerekiyor. 70 ögrencimizin katilimiyla baslatilacak egitim programini da bu anlamda çok önemsiyoruz. Ülke olarak dijital dünyada bizler de yerimizi almaliyiz. Bu altyapi bizde var. Yeter ki bilgi ve donanim ile egitimlerimizi sürdürelim” seklinde konustu.

NITELIKLI ISGÜCÜ POTANSIYELI OLUSTURULACAK

DIJIMER Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz ise 2025 yilinda dijital ekosistemin toplam katma degerinin 60 trilyon Dolar seviyelerine ulasacagini vurguladi. Dünyanin en büyük sirketlerinin dijital dönüsüm alanlarinda faaliyet gösterdigine isaret eden Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz; “Biz de DIJIMER olarak bu alanda çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Toplam 7 hafta boyunca egitimlerimiz sürecek. BISIAD ile isbirligi yapiyoruz. Farkindalik gelistirmeyi hedefliyoruz. Artik üniversitemiz bünyesinde lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarinda dijital dönüsüm farkindaliginin arttirilmasi hedefleniyor. Bizler de bu çalismalari destekleyecek projeleri hayata geçirmeye çalisiyoruz. Uygulamanin yani sira kavramlarin iyi anlasilmasina yönelik egitimlerimiz olacak. Is dünyasi için de potansiyel bir is gücü profili olusturacagiz. Toplam 13 oturum yapacagiz. 27 konusmaciyi agirlayacagiz. Her oturumda bir akademisyen ve bir is insanini misafir edecegiz. Egitimlerimiz 26 saat devam edecek” açiklamasinda bulundu.

Açilis töreninin ardindan sertifika programinin ilk oturumu baslatildi. BISIAD Baskani Idris Dogrul ve Doç. Dr. Senol Bastürk programda konusmaci olarak yer aldi. Günün ikinci oturumunda ise Bosch Dijital Dönüsüm Yöneticisi Yildirim Arslan ile Dr. Ögr. Ü. Gürsel Sefkat ögrencilere egitim verdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2214
Eklenme Tarihi: 25.03.2022 11:32:59
Güncelleme Tarihi: 25.03.2022 11:37:13

Paylaş