YÜZDE 10'LUK DİLİME GİREN ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

Öğrencilerin 10 iş günü içinde (26.07.2024) tarihine kadar itiraz hakkı bulunmaktadır.

Öğrenciler itirazlarını öğrenci işlerine mail atarak (iibfogis@uludag.edu.tr) yapabilirler.

İKTİSAT BÖLÜMÜ

MALİYE BÖLÜMÜ

ÇALIŞMA EKO. VE END. İLİŞ. BÖLÜMÜ

İŞLETME BÖLÜMÜ

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

ULUSLARARASI İLİŞ. BÖLÜMÜ

EKONOMETRİ  BÖLÜMÜ

Başarılı öğrenci
MADDE 35 – (1) GANO değeri en az 2.00 olan öğrenci, herhangi bir dersinin (FF), (FD), (D) veya (K) olmaması koşulu ile başarılı kabul edilir.
(2) İlk %10 başarı değerlendirmeleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:
a) Hazırlık sınıfı hariç, bulundukları bölümde her bir yarıyıl/yıl için belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve bu dersleri alan öğrencilerin başarı ortalamasına göre yarıyıl/yıl sonu itibarıyla yapılacak sıralamada ilk % 10’a giren ikinci öğretim öğrencileri, bir sonraki yarıyıl/yılda birinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar öğrenim ücreti öder. Yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak katkı payı/öğrenim ücretleri ilgili mevzuat hükümlerine tabidir.
b) %10 başarı değerlendirmesi YANO’ya göre yapılır. YANO’su 3.00’ün altında olan öğrenciler değerlendirmeye alınmaz.
c) Öğrenciler değerlendirmenin yapıldığı yarıyıl ile önceki yarıyıllardaki bütün derslerini almış ve başarmış olmalıdır. Güz ve bahar yarıyıllarında yapılan bütünleme sınavlarına katılan öğrenciler de başarı sıralamasında dikkate alınır. Yaz öğretimi sonuçları değerlendirmeye alınmaz.
ç) Güz yarıyılı sonunda %10’a giren öğrenciler bahar yarıyılı başlangıcından itibaren on gün içerisinde tespit edilir. Öğrencilerin bahar yarıyılında ödemiş olduğu katkı payı ve öğrenim ücreti iadeleri bahar yarıyılı içerisinde yapılır.
d) Öğrenci sayısı belirlenirken azami öğrenim süresini aşan öğrenciler değerlendirmeye alınmaz.
e) Üstten alınıp başarısız olunan dersler %10 değerlendirmesini etkilemez, yarıyıl ortalamasına bakılır.
f) Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki öğrencilerin durumu, başvuru üzerine ilgili kurul tarafından değerlendirilir.
g) %10’a giren en son öğrenci ile aynı YANO’ya sahip diğer öğrenciler de değerlendirmeye alınır.
ğ) %10 listelerinin açıklanmasından sonra itirazlar 10 gün içerisinde birim öğrenci işleri bürolarına yapılır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Tem-2024 11:48]