2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ LİSTESİ (GÜNCEL)

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ LİSTESİ GÜNCELLENMİŞ OLUP, GÜNCEL LİSTE AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

Bursa Uludağ Üniversitesi 15 Mayıs 2014 Tarih ve 2014/08 Sayılı Senato Kararı

Mezun Başarı Sıralaması Belirleme Esasları

Bu esasların amacı, Bursa Uludağ Üniversitesi önlisans ve lisans programları mezunlarının başarı sıralamalarına ilişkin esasları düzenlemektir.

Buna göre;

1. Dereceye giren mezunlar, akademik yılsonunda belirlenir.
  2. Başarı sıralaması yapılırken, ilgili eğitim öğretim yılının Güz Yarıyılı ve Bahar Yarıyılı mezunları bir arada değerlendirilir.
  3. Bahar Yarıyılı yarıyıl sonu (Final) sınavlarına ait kesinleşen notlar sonucunda dereceye giren mezunlar tespit edilir.
  4. Mezunların başarı sıralaması yapılırken genel akademik not ortalaması (GANO) esas alınır.
  5. Sorumlu olduğu tüm dersleri başaran ancak stajını tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler değerlendirmeye alınmaz.
  6. Mezunlar genel akademik not ortalamasına (GANO) göre en yüksek ortalama olan 4.00/ 4.00’ten başlamak üzere programlar itibarı ile sıralanır. Aynı tür sıralama, programların mezunları birleştirilerek Fakülte/ Konservatuvar/Yüksekokul /Meslek Yüksekokulu düzeyinde de yapılır.
  7. Öğrenciler sadece öğrenim gördüğü anadal programlarında değerlendirmeye alınır, çift anadal/yandal programlarında değerlendirmeye alınmaz.
  8. Lisans programlarına yatay geçiş yoluyla kayıt yaptıran öğrenciler en az 5 yarıyıl, önlisans programlarına yatay geçiş yoluyla kayıt yaptıran öğrenciler en az 3 yarıyıl üniversitemizde öğrenim görmüş olmaları durumunda değerlendirmeye alınır.
  9. Disiplin cezası almış olan öğrenciler başarılı sıralamasında değerlendirmeye alınmaz.
  10. Genel akademik not ortalamasına (GANO) göre yapılan sıralama sonunda, normal öğretim süresi içinde veya daha kısa sürede mezun olanlar içinden aşağıda belirtilen kapsamda dereceye girenler tespit edilir.
    1. Lisans ve önlisans programlarının birinci öğretim ve ikinci öğretim ayrı ayrı olacak şekilde birinci, ikinci ve üçüncüler.
    1. Fakülte/ Yüksekokul düzeyinde birinci, ikinci ve üçüncüler,

(11) Dereceye giren mezunlara Rektör/Dekan/Müdür tarafından imzalanan birer “anı belgesi” verilir.

LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular