2021-2022 GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 

 

2021-2022 GÜZ YARIYILI YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 

 

SINAV TARİHİ: 10-21 OCAK 2022

SINAV ŞEKLİ: YÜZ YÜZE (ZORUNLU VE SEÇİMLİK TÜM DERSLER)

 

MAZERET BAŞVURU PROSEDÜRÜ

1. Final sınavlarında sınav çakışması sebebiyle tanınacak mazeret hakkı;

Sınav Çakışması Sebebiyle Mazeret Sınav Hakkı: Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir. Sınav Çakışması sebebiyle mazeret sınavı hakkı talebinde bulunacak öğrenciler, en geç 7 Ocak 2022 Cuma  günü measi bitimine (17:30) kadar  mazeret sınavı dilekçesini doldurarak mazeretiibf@uludag.edu.tr adresine mail atmalıdırlar.  Sınav çakışması sebebiyle mazeret sınav hakkı tanınan örğencilerin sınavları 25 Ocak 2022 tarihinde yapılacaktır. Mazeret sınavları yüzyüze yapılacak olup sınavın saati ve yeri dersin öğretim elemanı tarafından Ukey üzerinden duyrulacaktır. 

2. Final Sınavlarında Karantinada (PRC pozitif ya da Temaslı) olan öğrencilerin sınavları: Final sınavlarında karantinası devam eden öğrenciler, doğrudan bütünleme sınavına gireceklerdir.

 

BUU ÖNLİSAN VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Mazeret sınav hakkı

MADDE 30 – (1) Ara sınavlara katılamayan öğrencilere ilgili kurul tarafından mazeret sınav hakkı verilebilir. (2) Öğrencinin, tam teşekküllü bir sağlık kurumu/kuruluşu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu ile belgelediği sağlık sorunu veya Türkiye’yi, Üniversiteyi veya kayıtlı olduğu birimi temsil etmek üzere ilgili kurul kararı ile görevlendirilmesi ya da yakalama, gözaltı, tutuklama gibi adlî bir işleme muhatap olması veya ev, iş yahut trafik kazasına uğraması ya da bir yakınının vefatı veya öngörülemeyen ağır sağlık sorunu gibi haklı ve geçerli diğer bir nedenle ara sınava katılamamış olması, mazeret olarak kabul edilebilir. (3) İkinci fıkrada sayılan nedenlerden dolayı ara sınava giremeyen öğrencilerin mazeretin bitim tarihini izleyen en geç 5 iş günü içinde kayıtlı oldukları birime mazeretini ispata elverişli belgelerle birlikte yazılı olarak başvurması gerekir. (4) Bu maddeye göre mazeret sınav hakkı tanınan öğrenciler için her yarıyılın/yılın en geç son haftasına kadar mazeret ara sınavları yapılır. İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez. (5) Sınav programdaki çakışmalar haklı ve geçerli neden kabul edilir. Çakışma nedeniyle mazeret sınavı yapılacak olması halinde sınav tarihleri ilgili birim/bölüm tarafından duyurulur. (6) Beşinci fıkra hükmü saklı kalmak kaydıyla yarıyıl/yıl sonu sınavları, bütünleme sınavları ve ek sınavlar için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez.

NOT: mazeretiibf@uludag.edu.tr mail adresi sadece mazeret sınavı talebi için kullanılmalıdır. Sınavlarla ilgili diğer soru ve sorunlarınız için iibfogis@uludag.edu.tr adresine mail atabilir ya da 224 2941100(Öğrenci İşleri) - 224 2940726 (Öğrenci İşleri) - 224 2941044 (Danışma) numaralarını arayabilirsiniz.

Sınavlarınızda Başarılar Dileriz...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [25-Ara-2021 11:55]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [12-Oca-2022 18:18]

Duyuru Görüntüleme : [22.944]