KITAPLAR
|
Saribay, Ali Yasar-Ögün, Süleyman Seyfi, Bir Politikbilim Perspektifi, Asa Kitabevi, Bursa, 1998
|
Saribay, Ali Yasar, Siyaset, Demokrasi ve Kimlik, Asa Kitabevi, Bursa, 1998
|
Saribay, Ali Yasar, Kamusal Alan-Diyalojik Demokrasi-Sivil Itiraz, Alfa Basim Yayim Dagitim, Istanbul, 2000
|
Saribay, Ali Yasar-Keyman, Fuat (der.), Global-Yerel Eksende Türkiye, Alfa Basim Yayim Dagitim, Istanbul, 2000
|
Saribay, Ali Yasar, Türkiye’de Demokrasi ve Politik Partiler, Alfa Basim Yayim Dagitim, Istanbul, 2001
|
Saribay, Ali Yasar, Postmodernite, Sivil Toplum ve Islam, Alfa Basim Yayim Dagitim, Istanbul, 2001
|
Saribay, Ali Yasar, Modernitenin Ironisi Olarak Globallesme, Everest Yayinlari, Istanbul, 2004
|
Saribay, Ali Yasar, Global Toplumda Din ve Türkiye, Everest Yayinlari, Istanbul, 2004
|
Saribay, Ali Yasar – Ögün, Süleyman Seyfi, Politikbilim, Alfa Aktüel Yayinlari, 2007.
|
Saribay, Ali Yasar, Toplumun Mantigi: Bir Mantiksal Anlati Olarak Sosyoloji,
|
Alfa Aktüel Yayinlari, Istanbul, 2007
|
Saribay, Ali Yasar-Kalaycioglu, Ersin (der.), Türkiye’de Politik Degisim ve Modernlesme, 3. bs., Alfa Aktüel Yayinlari, Istanbul, 2007
|
Saribay, Ali Yasar, Global Bir Bakisla Politik Sosyoloji, 2. bs., Everest Yayinlari, Istanbul, 2008
|
Saribay, Ali Yasar, Demokrasinin Sosyolojisi, Timas Yayinlari, 2012.
|
Saribay, Ali Yasar (editör), Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayinlari, Eskisiehir, 2012.
KITAP BÖLÜMLERI
"The Democratic Party, 1946-1960", Political Parties and Democracy in Turkey, der. Metin Heper, Jacop M. Landau, I.B.Tauris & Co Ltd, 1991
"Siyaset Sosyolojisinin Konusu, Gelisimi ve Metodu", Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayinlari, Eskisehir, 2012.
" Siyasi Partiler ve Siyasi Parti Sistemleri", Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayinlari, Eskisehir, 2012.
"Ali Yasar Saribay ile Islam Sosyolojisi Üzerine Bir Söylesi", Islam ve Sosyoloji, ed. Ihsan Toker, EskiYeni Yayinlari, 2.bs, Ankara, 2013.
"Postmodern Kapitalizm Olarak Globalizm ve 1980′ler Türk Modernitesi", Liberalizm, Devlet ve Hegemonya, der. E. Fuat Keyman, Everest Yayinlari, Istanbul, 2002.
MAKALE
"The Logic of Clash of Civilizations in Global Context with Special Reference to Turkish Politics", The Israel Journal of Conflict Resolution, Vol.1, Number 1, Spring 2009.
|