Bölümü: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi |
|
Anabilim Dalı: Siyasal ve Sosyal Bilimler |
|
Unvanı: Prof. Dr. |
|
E-mail adresi: politolog@uludag.edu.tr |
|
Telefon: (0224) 294 11 15 |
|
Kişisel web sayfası |
|
|
|
ÖĞRENİM DURUMU/ MEZUN OLUNAN YER |
|
Doktora: İstanbul Üniversitesi/ İktisat Fakültesi |
|
Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi/ İktisat Fakültesi |
|
Lisans: İstanbul Üniversitesi/ İktisat Fakültesi |
|
Orta Öğrenim |
|
AKADEMİK GEÇMİŞİ |
|
Araştırma Görevliliği: 1976 - 1983 |
|
Yardımcı Doçentlik: 1983 - 1984 |
|
Doçentlik: 1984 - 1988 |
|
Profesörlük: 1988 - … |
|
YABANCI DİL İngilizce |
|
YAYINLAR
KİTAPLAR |
Sarıbay, Ali Yaşar-Öğün, Süleyman Seyfi, Bir Politikbilim Perspektifi, Asa Kitabevi, Bursa, 1998 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Siyaset, Demokrasi ve Kimlik, Asa Kitabevi, Bursa, 1998 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Kamusal Alan-Diyalojik Demokrasi-Sivil İtiraz, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, 2000 |
Sarıbay, Ali Yaşar-Keyman, Fuat (der.), Global-Yerel Eksende Türkiye, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, 2000 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Türkiye’de Demokrasi ve Politik Partiler, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, 2001 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Postmodernite, Sivil Toplum ve İslam, Alfa Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, 2001 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Modernitenin İronisi Olarak Globalleşme, Everest Yayınları, İstanbul, 2004 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Global Toplumda Din ve Türkiye, Everest Yayınları, İstanbul, 2004 |
Sarıbay, Ali Yaşar – Öğün, Süleyman Seyfi, Politikbilim, Alfa Aktüel Yayınları, 2007. |
Sarıbay, Ali Yaşar, Toplumun Mantığı: Bir Mantıksal Anlatı Olarak Sosyoloji, |
Alfa Aktüel Yayınları, İstanbul, 2007 |
Sarıbay, Ali Yaşar-Kalaycıoğlu, Ersin (der.), Türkiye’de Politik Değişim ve Modernleşme, 3. bs., Alfa Aktüel Yayınları, İstanbul, 2007 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Global Bir Bakışla Politik Sosyoloji, 2. bs., Everest Yayınları, İstanbul, 2008 |
Sarıbay, Ali Yaşar, Demokrasinin Sosyolojisi, Timaş Yayınları, 2012. |
Sarıbay, Ali Yaşar (editör), Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişiehir, 2012. KİTAP BÖLÜMLERİ "The Democratic Party, 1946-1960", Political Parties and Democracy in Turkey, der. Metin Heper, Jacop M. Landau, I.B.Tauris & Co Ltd, 1991 "Siyaset Sosyolojisinin Konusu, Gelişimi ve Metodu", Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2012. " Siyasi Partiler ve Siyasi Parti Sistemleri", Siyaset Sosyolojisi, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2012. "Ali Yaşar Sarıbay ile İslam Sosyolojisi Üzerine Bir Söyleşi", İslam ve Sosyoloji, ed. İhsan Toker, EskiYeni Yayınları, 2.bs, Ankara, 2013. "Postmodern Kapitalizm Olarak Globalizm ve 1980′ler Türk Modernitesi", Liberalizm, Devlet ve Hegemonya, der. E. Fuat Keyman, Everest Yayınları, İstanbul, 2002. MAKALE
"The Logic of Clash of Civilizations in Global Context with Special Reference to Turkish Politics", The Israel Journal of Conflict Resolution, Vol.1, Number 1, Spring 2009. |