2023 - 2024 Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavı Duyurusu

Mazeret Sınavları Hakkında Duyuru

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı ara sınavlarına sağlık vb. haklı mazeretleri sebebiyle giremeyen öğrencilerin en geç 26.03.2024 Salı günü mesai saati bitimine kadar, mazeret dilekçelerini ve mazeretlerinin ispatına ilişkin belgelerini Fakültemiz öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Ara sınava girmiş olan öğrencinin mazeret sınavına girme talebi, raporlu olsa bile kabul edilmeyecektir. Mazeret sınavlarının tarihi ve programı bilahare ilan edilecektir.

NOT: BUÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 30. maddesi uyarınca “Öğrencinin, tam teşekküllü bir sağlık kurumu/kuruluşu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu ile belgelediği sağlık sorunu veya Türkiye’yi, Üniversiteyi veya kayıtlı olduğu birimi temsil etmek üzere ilgili kurul kararı ile görevlendirilmesi ya da yakalama, gözaltı, tutuklama gibi adlî bir işleme muhatap olması veya ev, iş yahut trafik kazasına uğraması ya da bir yakınının vefatı veya öngörülemeyen ağır sağlık sorunu gibi haklı ve geçerli diğer bir nedenle ara sınava katılamamış olması, mazeret olarak kabul edilebilir.” Yönetmelik hükümleri haricinde mazeret sınav hakkı tanınmayacaktır.


* Mazeret Sınavı Talep Formu için tıklayınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [20-Mar-2024 12:33]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Mar-2024 11:51]

Duyuru Görüntüleme : [272]