Bursa Uludağ Üniversitesi
Bursa Uludağ Üniversitesi
!-Birim Bilgisi Yok-!
ENG
Hakkımızda


 


HAYVAN HASTANESİ HAKKINDA     YÖNETİM     İLETİŞİM


Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi (Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi) 16 Nisan 2008 tarihinde hizmete girmiştir. Hayvan hastanemiz EAEVE (Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitimi Kurumları Birliği) tarafından onaylanmış Türkiye’nin sayılı hayvan hastanelerinden birisi olup, toplam 7500 m2 kapalı alana sahiptir. Binanın zemin katında hastane olarak hizmet veren kapalı alan ise 5000 m2'tir.

Hastanemiz gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de ilk kez hayvan türlerine göre planlanmış ve Avrupa standartlarında bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hastanede Küçük Hayvan, At ve Çiftlik Hayvanları Kliniği olmak üzere 3 klinik bulunmaktadır. 7 gün/24 saat hizmet veren hastanemizde Danışma, Bekleme Salonu, Acil Kliniği, Eczane, Vezne, Radyodiyagnostik Merkez, Merkez Laboratuvarı, Merkezi Sterilizasyon, Çamaşırhane, hayvan türlerine göre çok sayıda muayene ve uygulama oda ve salonları mevcuttur. Acil kliniği; muayene odaları, nöbetçi hekim ve nöbetçi öğrenci odalarını kapsamaktadır.

Küçük Hayvan Kliniğinde ise; tam donanımlı toplam 3 adet operasyon salonu, anestezi hazırlık, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, göz muayene odası, pansuman odası, diş ünitesi, aşı odası, Eko-EKG ünitesi, Egzotik hayvan muayene odası, davranış hastaları muayene odası, köpek ve kedi hospitalizasyon üniteleri, bulaşıcı hastalıklar için hospitalizasyon ünitesi, otopsi salonu vardır. At  Kliniğinde ise; tam donanımlı 1 adet operasyon salonu, anestezi hazırlık, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, EKG-Endoskopi ünitesi, nalbanthane, sancı gözlem odası, at hospitalizasyon ve  bulaşıcı hastalıklar için hospitalizasyon üniteleri mevcuttur. Çiftlik Hayvanları Kliniğinde ise; tam donanımlı 1 adet operasyon salonu, ayak tedavi ünitesi, buzağı gözlem odası, doğumhane, sığır hospitalizasyon ve bulaşıcı hastalıklar hospitalizasyon üniteleri vardır.

Hastanemiz, bir başhekim, 2 başhekim yardımcısı ve 1 idari şef tarafından yönetilmektedir. Cerrahi Kliniğinde; 3 Profesör, 1 Öğretim Görevlisi Dr.,  3 Araştırma Görevlisi ve 2 Teknisyen, İç Hastalıkları Kliniğinde; 6 Profesör, 3 Doçent, 1 Öğretim Görevlisi Dr. ve 1 Laborant, Doğum ve Jinekoloji Kliniğinde; 5 Profesör, 1 Doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi, Dölerme ve Suni Tohumlama Kliniğinde: 5 Profesör, 2 Doçent görev yapmaktadır.

Hastanemiz yalnız burada hizmet vermekle sınırlı olmayıp, 1 adet donanımlı Ambulans Klinik aracımızla haftanın 3 günü Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin çevre ilçelerdeki çiftliklerine sağlık hizmeti götürmektedir. Ayrıca iki büyük modern çiftliğe öğrencilerimizin de katılımı ile danışmanlık hizmeti verilmektedir. Gerektiğinde de çağrılı sistemle yerinde veya hastanın durumuna göre nakil sağlanarak burada tedavi yapılmaktadır. Fakültemiz, konularında deneyimli öğretim üye ve elemanları ile böyle fiziki ve teknik olanaklara sahip hastanede başta Marmara ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin batısına hizmet vermektedir. Verdiğimiz hizmetler yalnız hayvan sağlığı ile sınırlı olmayıp, Veteriner Hekimler hayvan sağlığı ile ilgilenirken, çevre sağlığı ve halk sağlığına hizmet götürmekte ve Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği konusunda baştan sona bir bütünlük içinde görev yapmaktadırlar.

Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezinde sağlık hizmeti alanları yanında; 2 adet büyük dershane, seçmeli dersler için 3 adet derslik, toplantı salonu, öğrenciler için dinlenme odası ve duş yerleri gibi eğitim olanakları yer almaktadır.

Bu merkez öğrenci eğitimi ile birlikte hasta hizmeti yanında, önemli araştırma merkezi olmuştur. Yapılan araştırmaların bir kısmı doğrudan hayvan sağlığı ile ilgili iken, bir kısım araştırmalarda Tıp Fakültesi Klinik Dallarının deneysel çalışmalarının yapılmasıyla insan sağlığına önemli katkılarda bulunduğu inancındayız.

Bu merkezin bir diğer hedefi Türkiye'nin Veteriner Hekimlik alanında Sürekli Eğitim Merkezi olmasıdır. Bunun göstergesi olan yaptığımız uluslararası katılımlı kongre ve sempozyumlar, dünya çapında tanınmış kişilerin gelerek Veteriner Hekimlere verdikleri eğitimlerle amacına ulaşmaktadır.

 

Bilgi için:
Başhekim: Doç. Dr. Sevim KASAP
e-mail: cetins@uludag.edu.tr

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Oca-2024]

İçerik Görüntüleme : [1.840]