Bursa Uludag Üniversitesi (UÜ) meslek yüksekokullarindan 2018-2019 güz döneminde mezun olmaya hak kazanan yaklasik 71 ögrenci düzenlenen törenle diplomalarina kavustu.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen diploma törenine BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Eray Alper, Meslek Yüksekokullari Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mustafa Tayar, meslek yüksekokul yöneticileri, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.
HEDEFIMIZ BUÜ’YÜ DÜNYA SIRALAMASINA YÜKSELTMEK
Törende konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Eray Alper, 2018-2019 Güz Dönemi’nde diplomasini verecekleri 344 ögrenciyle birlikte mezun sayilarinin 200 bini asacagini söyledi. Sadece bugünü degil gelecegi de planlayan bir bakis açisiyla hareket ettiklerini kaydeden Rektör Yardimcisi Alper; “Çalismalarimiz neticesinde; 2013’te URAP siralamasinda 34. Siradayken bugün ilk 20 arasinda gösteriliyoruz. Ögrenci tercihlerinde ise 2016’da ilk 10, 2017’de ilk 8, 2018 yilinda da en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasina yükseldik. 2015 yilinda uluslararasi ögrenci sayimiz 1.889 iken, bu rakami 2018 yilinda yaklasik 4 kat artirarak 6.343’e tasidik. En fazla uluslararasi ögrencisi bulunan 4. Üniversiteyiz. Uludag Üniversitesi olarak bu yil ilk kez Türkiye disinda 11 farkli ülkede YÖS sinavi yapiyoruz. Sadece 2018 yilinda 13.500 ögrenci adayi basvurdu. Bu çalismalarimiz sayesinde YÖK tarafindan 20 uluslarasilasma niteligi olan üniversite arasina girmeyi basardik. 2014 yilinda yüksek lisans ve doktora ögrenci sayimiz 3.602 iken bugün 3 kata varan bir yükselme yasadik ve 9.679’a ulastik. Yaptigi anlasmalar ve dâhil oldugumuz projeler projelerle lisans, master ve doktora ögrencilerimize sagladigimiz burs desteklerimizin yani sira, 4 yilda 70 milyon TL’ye ulasan bilimsel arastirma desteklerimiz sayesinde de yine YÖK’ün belirledigi 15 arastirma üniversitesinden biri olduk” diye konustu. Alper, hedeflerinin Bursa Uludag Üniversitesi’ni dünyanin en iyi üniversiteleri arasina yerlestirmek oldugunun da altini çizdi.
VATANSEVER VE MESLEK SAHIBI GENÇLER YETISTIRDIK
MEYOK Prof. Dr. Mustafa Tayar ise ögrencilerin diploma sahibi olduklari bu günü asla unutmayacaklarini vurguladi. Ailelere de seslenen Prof. Dr. Mustafa Tayar; “2 yil önce bizlere emanet ettiginiz degerli evlatlarinizi bugün sizlere bir meslek sahibi olarak teslim etmenin hakli gururu içerisindeyiz. Bize teslim ettiginiz evlatlarinizin saçinin tek bir teline zarar vermeden ve bir meslek sahibi yaparak sizlere teslim ediyoruz. Bu vesileyle bugüne kadar emegi geçen tüm hocalarimizi tebrik ediyorum” seklinde konustu. Ögrencilerin egitim asamasinda zorlu bir süreçten geçtiklerini de aktaran Tayar, gerçek bir vatansever ve meslek sahibi bireyler olabilmeleri için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini vurguladi.
Açilis konusmalarinin ardindan toplam 71 meslek yüksekokulu ögrencisine gerçek diplomalari teslim edildi. Törenin sonunda ögrenciler hep birlikte kep firlatmanin mutlulugunu yasadi.
Birinci gün sabah yapilan törenin fotograflarini indirmek için wetransfer linki: https://we.tl/t-mMXVj2ytMj