FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU
 FAKÜLTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU

2022-2023 Akademik Yılı Eğitim Öğretim Dönemi’nde Fakültemizde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenledi.

BUÜ Görükle Kampüsü Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

TEORİK VE PRATİK “BİLİM” ÖĞRETİLDİ

Törendeki konuşmasına bir Araştırma Üniversitesi olduklarını hatırlatarak başlayan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye’nin en nitelikli üniversiteler arasında yer aldıklarını vurguladı. Kuruluş amaçları olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesinin yanı sıra bilimsel ve akademik gelişime de büyük bir önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Orta ve uzun vadede, zaten yarım asra ulaşmış bir geleneği olan Bursa Uludağ Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi vizyonu ile gelişimine devam etmektedir. Buradan alınan diplomalar Türkiye’nin her yerinde mezunlarımıza en iyi şekilde referans olacaktır. Fen-Edebiyat Fakültemiz özelinde ise velilerimizin gönlünün daha da rahat olmalarını rica ediyorum. Burada öğrencilerimize gerçek anlamda teorik ve pratik bilim öğretilmektedir. Öğrencilerimiz yapacakları meslekleri mezuniyet öncesi benimsemiş olur ve hayata atıldıklarında vazifelerini en iyi şekilde yerine getirebilir. Tüm bu süreçte emeği geçen akademisyenlerimize ve fedakârca çocuklarının eğitimine destek veren ailelere teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, bahtlarının açık olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

NİTELİK VE NİCELİK AÇISINDAN TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN BİRİSİYİZ

Dekan Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise konuşmasında Fen-Edebiyat Fakültesi’nin 1983 yılında kurulduğunu ve 40 yıllık bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. 37. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Cafer Çiftçi; “Fakültemizde 13 bölüm mevcut. 207 akademisyen, 50 idari personelimiz ve 6 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu da Türkiye’deki birçok üniversiteden nicelik olarak büyük olduğumuzu gösteriyor. Aynı zamanda nitelik olarak da önde gelen fakültelerden birisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sevgili velilerimiz, çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugün sizin için özel bir gün. Bundan sonra onlar için yeni bir hayat mücadelesi başlıyor. Bu fakülteden donanımlı bir şekilde mezun olarak hayata atılacaklar. Kıymetli hocalarımıza da vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz; bugün artık mesleğe ilk adımları atacağınız yeni bir süreç başlıyor. Mezun olduğunuzda da hayatı sorgulamaya devam etmenizi arzu ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsünün ödüllendirildiği mezuniyet töreni, anı belgelerinin dağıtılması ve hep birlikte kep fırlatılmasının ardından tamamlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [1.352]