Mezunlar

Sevgili Mezunlarımız,

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi,Bursa  Uludağ Üniversitesi’nin sekizinci fakültesi olarak 1983 yılında her biri 42 öğrenci kabul eden 4 fen bölümü (Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik) ile açıldı.

1984 yılında Görükle Kampüsüne taşınan Fakültede, 1989 yılında sosyal bölümlerden Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı; 1993 yılında ise Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü ile Psikoloji Bölümü açılmıştır. 1999 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü iki ayrı bölüm haline gelmiş, Sanat Tarihi Bölümü 1999–2000 öğretim yılında; Psikoloji Bölümü 2000–2001 öğretim yılında; Arkeoloji Bölümü ise 2008-2009 öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Son olarak 2011 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik, Coğrafya ve İstatistik Bölümleri kurulmuştur. Sosyal ve fen bölümleri, merkez kampüs olan Görükle kampüsündeki E, F, G ve Dekanlık binalarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Sosyal bölümlerde Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde ikinci öğretim yapılmaktadır. 13 örgün öğretim 2 ikinci öğretim programında verilen eğitimle Uludağ Üniversitesi’ndeki 15 fakülte arasında en çok programa sahip olan Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yaklaşık 6000 öğrenci, 208 akademik personel ve 49 idari personel bulunmaktadır.

Fakültemiz, temel bilim eğitimi veren bir fakülte olmasının yanı sıra diğer tüm fakülte ve meslek yüksek okullarının ihtiyacı olan temel bilim derslerini de verme görevini üstlenmektedir.

Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik gibi beş temel bilim alanındaki akademik ve eğitsel faaliyetler; Arkeoloji, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi temel sosyal disiplinler alanında oluşturulan köklü ve canlı bir akademik ortamla tamamlanmaktadır.

Fakültemize bağlı bölümlerde ilk yıllarda genel nitelikli bölüm dersleri ağırlıkta olup, özellikle üçüncü ve dördüncü sınıflarda uzmanlaşmaya ve uygulamaya yönelik ders seçme olanakları sağlanmakta, çağın getirdiği değişiklere uygun mezunlar yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Fakültemizin öğrencileri, bölümlerindeki ilk yıldan sonra başarı durumlarına göre, kendi bölümlerindeki üst sınıf derslerinden, fakültemizin diğer bölümlerinden veya diğer fakültelerden dersler alabilmekte ve bu sayede mezun olduklarında sadece alanlarıyla ilgili bilgi ve becerileri edinmiş olmanın yanı sıra genel bilgi ve beceri düzeylerini de geliştirme ve hayata, diğer mezunlardan bir adım önde atılma şansına sahip olabilmektedirler. Bunun yanı sıra her yaz düzenlenen yaz okullarından faydalanarak okulu 3 yılda bitirmek de mümkündür. Ancak bizim tavsiyemiz, öğrencilerimizin sunulan imkânlardan maksimum seviyede faydalanarak keyifli bir dört yıl geçirmeleri ve burada elde edecekleri sosyal tecrübeleri, mezuniyet sonrası hayata hazırlık olarak değerlendirmeleridir.

Tüm öğrencilerimiz aynı zamanda diğer bölümlerden belli sayıda dersler alarak yan alan diploması alma ve branşlarının yanı sıra ikinci bir branşta uzmanlaşma şansına; bu derslerin sayısını biraz daha arttırarak çift alan programlarına katılıp iki farklı diplomayla ve bir yan alan sertifikasıyla mezun olma şansına sahiptirler.

Fakültemizin esas amacı öğretmen yetiştirmek olmasa da Eğitim Fakülteleri tarafından açılan Pedogojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına katılarak başarılı olmaları halinde öğretmenlik başvurusu yapabilmektedir.

Fakültemiz, Erasmus programı çerçevesinde Avrupa'nın seçkin üniversiteleriyle seksene yakın anlaşma imzalamıştır. Anlaşmalı bulunduğumuz üniversiteler arasında Avusturya’dan Viyana Teknik, Belçika’dan Gent, Bulgaristan’dan Sofya, South-Western ve Plovdiv, Çek Cumhuriyeti’nden Liberec ve Olomouc, Danimarka’dan Aarhus, Estonya’dan Tartu, Fransa’dan Avignon ve Bretagne Sud, Almanya’dan Giessen, Bonn, Siegen, Jena, Konstanz, Berlin, Köln, Göttingen, Bochum, Duisburg-Essen ve Münster, Yunanistan’dan Girit, Ege ve Selanik, Macaristan’dan Pecsi ve Debrecen, İtalya’dan Peruggia ve Torino, Latviya’dan Latviya, Polonya’dan Warşova, Wroclaw, Rzeszow ve Gdansk, Portekiz’den Porto ve Coimbra, Romanya’dan Alba Iulia ve Bükreş, Slovenya’dan Ljubljana, Slovakya’dan Trnava, İspanya’dan Zaragoza ve Sevilla, İsveç’den Bleckinge, İngiltere’den de Bradford Üniversiteleri yer almaktadır. Bu anlaşmalar çerçevesinde öğrencilerimiz dört yıllık eğitimlerinin bir ya da iki dönemini hibe alarak bu üniversitelerden birinde geçirme şansına sahiptirler.

Mezunlarımız, vermekte olduğumuz ve uluslararası geçerliliği olan diploma eki sayesinde üniversite eğitimlerinin ayrıntılarını İngilizce olarak belgelendirebilmekte ve yurtdışı üniversitelerde lisansüstü eğitime kolaylıkla kabul alabilmektedirler. Uludağ Üniversitesi 4 sayfalık bu belgeyi uluslararası standartlara uygun olarak verdiği belgelenen ilk 13 Türk Üniversitesi arasındadır. Eğer 2006 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, bir dilekçe ile başvurarak diploma ekinizi ücretsiz alabilirsiniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Eki-2022 05:58]

İçerik Görüntüleme : [23.756]