Biyoloji_2021

Sindi VEKSHARI / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Sindi VEKSHARI, Floridizin Molekülünün Anti-Kanser Ve Ant-Genotoksik Etkileri ” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Serap ÇELİKLER KASIMOĞULLARI  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Aydan MUTLU / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Doktora öğrencimiz Aydan MUTLU, Kras-İlişkili Onkojenik Transformasyonda 6-Fosfofrukto-2-Kinaz/Fruktoz-2,6-Bisfosfataz-3 (PFKFB3)’Ün Rolünün Araştırılması” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Serap ÇELİKLER KASIMOĞULLARI  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Sinem GÜZELVARDAR / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Doktora öğrencimiz Sinem GÜZELVARDAR, Türkiye'de yetişen bazı sığırkuyruğu/Verbascum türlerinin antioksidan  potansiyellerinin araştırılması ” konulu Doktora tezini Prof. Dr. ÖZER YILMAZ  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hülya ÖZTÜRK KULA / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisansöğrencimiz Hülya ÖZTÜRK KULA, Uludağ Milli Parkındaki Sarıalan Ve Kirazlıyayla Piknik Alanlarındaki Antropojenik Aktivitelerin Epifitik Liken Çeşitliliği Üzerine Etkilerinin İncelenmesi” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Şaban GÜVENÇ  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Buket EYLEK/ Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisansöğrencimiz Buket EYLEK, Aspiculuris Tetraptera İle Doğal Enfekte Farelerde Rosmarinus Oficinalis L. (Biberiye) ve Rosmarinik Asidin Antihelmintik etkisinin Araştırılması” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Hikmet Sami YILDIRIMHAN  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Nilgün ERGÜN / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

 Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisansöğrencimiz Nilgün ERGÜN, Şiran (Gümüşhane) Atmosferik Polenlerinin Belirlenmesi” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Adem BIÇAKÇI  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fatma Büşra ÖZLÜ / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

 Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisansöğrencimiz Fatma Büşra ÖZLÜ, Bursa ve Çevresinde Yayılış Gösteren Gentiana L. Türleri Üzerinde Taksonomik Gözlemler” konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Gül KUŞAKSIZ  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Gülseven DÖNE / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Gülseven DÖNE, Cu(II) Flavonoid Kompleksinin Akciğer Kanseri Hücreleri Üzerindeki Sitotoksik ve Apoptotik Etkilerinin Araştırılması konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Ferda ARI danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Figen İŞERİ / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

 Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisansöğrencimiz Figen İŞERİ, Endemik Papaver Pilosum Sibth. & Sm Subsp. Pilosum (Papaveraceae) Taksonunun Tohum Çimlenmesi Üzerinde Araştırmalar” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Gürcan GÜLERYÜZ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hakan TOSUNOĞLU / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Doktora öğrencimiz Hakan TOSUNOĞLU, Marmara Bölgesi Ballarının Polen Analizi” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Adem BIÇAKÇI  danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 
 

Sarra MSAKNI / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Sarra MSAKNI, Türkiye Topraklarından İzole Edilmiş Bacillus Sp. Suşlarından Selülaz Enzim Üretiminin Taranması, Besinsel Optimizasyon, Enzimin Kısmi SAaflaştırılması, Karakterizasyonu ve Yünlü Kumaştaki Bitki Atıklarının Giderilmesinde Etkinliği konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Elif DEMİRKAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Behice ZEREN / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Doktora öğrencimiz Behice ZEREN, Yeni İzolat Bacillus Subtilis E6-5 Suşundan Proteaz: Üretim Koşullarının Optimizasyonu, Kısmi Saflaştırılması, Karakterizasyonu ve Deri Endüstrisindeki Potansiyel Uygulamaları  konulu Doktora tezini Prof. Dr. Elif DEMİRKAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Hilal SEÇKİN / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

 Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Hilal SEÇKİN, Gümüş-Kalay Alaşım Nanopartiküllerinin İnsan Akciğer Epitel Hücreler Üzerindeki Sitotoksik ve Genotoksik Etkilerinin Araştırılması” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Tolga ÇAVAŞ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Vichi Sicha IRIANTO / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Vichi Sicha IRIANTO, Bacillus Cereus ATA179 Suşundan Lipaz Üretimini Arttırmak İçin UV Mutajeneziyle Suş Geliştirme, Besinsel Optimizasyon, Enzimin Kısmi Saflaştırılması, Karakterizasyon ve Deterjan Endüstrisindeki Potansiyeli ” konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Elif DEMİRKAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Buse VATANSEVER / Fen Edebiyat Fakültesi - Biyoloji

Fen Edebiyat Fakültesi Doktora öğrencimiz Buse VATANSEVER, Epilobium hirsutum L. Ekstresinin Prostat Kanseri Hücre Hatlarındaki Sitotoksik Etkisinin Moleküler Düzeyde İncelenmesi” konulu Doktora tezini Prof. Dr. Hulusi MALYER danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [12-Nis-2022 08:52]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-May-2022 08:26]

İçerik Görüntüleme : [726]