Biyosistem Mühendisliği_2021

Yasemin YEŞİLKIR / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Yasemin YEŞİLKIR, Elma Hasadı İçin Özelleştirilmiş Bir Meyve Hasat Platform Tasarımı konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Şerife Tülin AKKAYA ASLAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ezgi KURTULMUŞ / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Ezgi KURTULMUŞ, Çeşitli Simülasyon Modelleri ve Algoritmaları Kullanılarak İstek Yöntemi ile İşletilen Basınçlı Sulama Sistemlerinin Performans Analizi ve Rehabilitasyonu konulu Doktora Prof. Dr. Osman DEMİR danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Metin TÜRK / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Metin TÜRK, Kocaeli İlinde Arazi Toplulaştırması Yapılan Alanlarda Arazi Toplulaştırma Başarısının Analizi konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Şerife Tülin AKKAYA ASLAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bilal ÖLMEZ / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Bilal ÖLMEZ, Bursa Bölgesinde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Destekli Kırsal Turizm Projelerinin Değerlendirilmesi konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Ercan ŞİMŞEK danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yusuf GÜVENALTIN / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Yusuf GÜVENALTIN, Serada Yetiştirilen Kıvırcık ve Baş Salata Çeşitlerinin Verim Ve Kalite Üzerine Farklı Sulama Seviyelerinin Etkisi konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Hayrettin KUŞÇU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Charifa ARABİ / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Charifa ARABİ, Marmara Bölgesinde Referans Bitki Su Tüketiminin Alansal ve Zamansal Değişimi konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Burak Nazmi CANDOĞAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Begüm ARKAİN / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Begüm ARKAİN, Gölgede, Mikrodalga, Konvektif ve Kombine Mikrodalga-Konvektif Kurutma Yöntemleri Kullanılarak Kurutulmuş Muşmula Meyvesinin Kurutma Kinetiği ve Kalite Parametreleri Açısından İncelenmesi  konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. İlknur ALİBAŞ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Alidou SAWADOGO / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Alidou SAWADOGO, Sulama Yönetiminin İyileştirilmesi İçin Uzaktan Algılama Yöntemi İle Sulama Projelerinin Performansının Değerlendirilmesi, KOU Vadisi Örneği konulu Doktora Prof. Dr. Kemal Sulhi GÜNDOĞDU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Abdelrahman Amr ALI / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Abdelrahman Amr ALI , Yarı-nemli İklim Koşullarında Sürdürülebilir Su Yönetimi İçin Derin Öğrenme Kullanılarak Referans Bitki Su Tüketiminin Tahmin Edilmesi konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Burak Nazmi CANDOĞAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ali TÜFEKÇİ / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Ali TÜFEKÇİ, Farklı Sulama Seviyelerinin Bursa Koşullarında Yetiştirilen Cin Mısırının (Zea Mays L. Everta) Tane Verimi ve Agronomik Özellikleri Üzerine Etkileri konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Hayrettin KUŞÇU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

İlker ELMAS / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz İlker ELMAS, Farklı Sulama Aralığı ve Sulama Suyu Seviyelerinin Salçalık Domatesin Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Hayrettin KUŞÇU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Emir Doğan KUMRALTEKİN / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Emir Doğan KUMRALTEKİN, İkinci Ürün Susamda (Sesamum İndicum L.) Kısıntılı Sulamanın Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi” konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Burak Nazmi CANDOĞAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

İpek KARAKUŞ / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz İpek KARAKUŞ, Şeker  Mısırında (Zea Mays  Saccharata Sturt) Farklı Sulama ve Azot Seviyelerinin Taze Koçan Verimi İle Verim Öğeleri Üzerine Etkisi konulu Yüksek Lisans tezini Prof. Dr. Hayrettin KUŞÇU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ali Kaan YETİK / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Ali Kaan YETİK, Şeker Pancarında (Beta Vulgaris L.) Su-Verim İlişkilerinin ve Bitki Su Stres İndeksi (CWSI) Kullanılarak Sulama Zamanının Belirlenmesi konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Burak Nazmi CANDOĞAN danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kübra DEDE / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Kübra DEDE, Güneşin Konumuna Göre İki Eksende Hareket Eden Sensörsüz Bir Sistem Üzerindeki Işınım Ölçer Cihazının Performansı Üzerine Bir Araştırma konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. Ferhat KURTULMUŞ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Seda GÜNAYDIN / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencimiz Seda GÜNAYDIN, Mikrodalga, Konvektif ve Gölgede Kurutma Yöntemleri Kullanılarak Kurutulmuş Kuşburnu Meyvesinin Kurutma Kinetiği, Renk ve Besin Elementi İçeriği Açısından İncelenmesi  konulu Yüksek Lisans tezini Doç. Dr. İlknur ALİBAŞ danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Murat KARAER / Ziraat Fakültesi - Biyosistem Mühendisliği

 Ziraat Fakültesi Doktora öğrencimiz Murat KARAER, Yarı Kurak İklim Koşullarında Malçlı ve Malçsız Ortamda Yetiştirilen Sofralık Domatesin Kısıntılı Sulamaya Olan Tepkisinin Araştırılması konulu Doktora tezini Doç. Dr. Hayrettin KUŞÇU danışmanlığında başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Tez özeti ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [25-Mar-2022 07:24]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [25-Mar-2022 07:24]

İçerik Görüntüleme : [676]