BİR KAVRAM OLARAK “ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ”
 BİR KAVRAM OLARAK “ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ”

BİR KAVRAM OLARAK “ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ”

      BUÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÖZAUM) ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğunun ortaklaşa organize ettiği konferansta Maltepe Üniversitesi araştırmacılarından Prof. Dr. Atilla CAVKAYTAR “Özel Eğitimci Olmak” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Konferansa öğretmenler ve öğretmen adayları yoğun katılım gösterdi.

        Prof. Dr. Atilla CAVKAYTAR sunumunda özel eğitim öğretmenliğinin bir meslek olarak ilişkili tüm yeterlik ve değişkenlerini tanımlamaya çalıştı. Cavkaytar özel eğitim öğretmenliğinin teknik yeterlilikleri kadar etik ve ahlaki değerlerinin de öneminin altını çizdi.

     Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üye. Mustafa KURT etkinliğin kapanış konuşmasında üniversite-toplum etkileşimini artırmayı hedeflediklerini, BUÜ’nün üretilen bilginin tüm paydaşlara sunularak toplumsal gelişime katkı sağlama vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini, özellikle özel eğitim alanının felsefi ve etik temellerinin oluşması yönünde çaba sarf edeceklerini ifade etti.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-May-2024]

Haber Görüntüleme : [102]